L'acusació ofereix lloguer social a les cinc famílies del bloc 5 de la PAHC

El judici que s'havia de fer aquest divendres contra dues de les ocupants de l'immoble de la Barriada Mion s'ha ajornat per la falta d'un advocat

Membres de la PAHC parlen a les portes dels jutjats durant la concentració
Membres de la PAHC parlen a les portes dels jutjats durant la concentració | PAHC
Pere Fontanals
29 de gener del 2016
Actualitzat a les 14:22h
La liquidadora del concurs de creditors de l'empresa promotora del bloc de pisos del carrer Montalegre de Manresa que la PAHC Bages va ocupar el 28 de març de 2015 ha ofert a les cinc famílies que hi viuen actualment un acord de lloguer social que s'aplicaria tant bon punt se solucioni la seva situació concursal. Aquell era el cinquè bloc de pisos que alliberava la PAHC.

L'empresa que va aixecar aquests habitatges a la Barriada Mion es troba en situació de concurs de creditors pendent de la liquidació dels seus actius que, segons han explicat membres de la PAHC, "presumiblement aniran a parar al banc que va finançar l'obra i d'aquí el bloc passarà a la SAREB". L'agència de liquidació de la companyia és la que aquest dijous s'ha encarregat de l'acusació contra dues de les persones que inicialment van ocupar l'immoble, una que encara hi viu amb els seus tres fills, i l'altra que no. A la porta dels jutjats, una vintena d'activistes s'han concentrat per donar suport a les acusades.

El judici, finalment, s'ha suspès perquè l'acusada que ja no viu a l'habitatge no tenia advocat assignat, però la citació ha servit per a que l'empresa liquidadora hagi ofert la possibilitat d'un lloguer social a l'acusada que hi viu. Una oferta que es faria extensible a les altres quatre famílies que hi van entrar més tard.

Aquesta proposta de lloguer social, però, es faria efectiva a partir de la liquidació de l'empresa promotora, i quan l'edifici s'adjudiqués al seu beneficiari, en aquest cas, a la SAREB. Si s'arriba a un acord l'empresa retirarà la denúncia contra les dues primeres persones que hi van entrar a viure.