La PAHC es concentrarà en suport a una ocupant citada al jutjat

La persona que ha de declarar va participar en l'alliberament de l'edifici de la SAREB al carrer Montalegre de Manresa ara fa gairebé un any

Redacció
27 de gener del 2016
Actualitzat a les 18:47h
Membres de la PAHC es tornaran a concentrar a les portes dels jutjats de Manresa
Membres de la PAHC es tornaran a concentrar a les portes dels jutjats de Manresa | PAHC
Aquest divendres, el jutjat d'instrucció número 7 de Manresa ha citat una de les persones que van participar en l'ocupació del cinquè bloc alliberat per la PAHC Bages, gairebé un any després d'aquells fets, per un presumpte delicte d'usurpació. 

El 28 de març del 2015 la PAHC Bages va ocupar el que és el cinquè bloc alliberat a Manresa dins la seva campanya Obra Social de la PAH. Aquell dia unes famílies de Manresa que patien un problema d'habitatge, van decidir entrar a viure en aquest bloc del carrer Montalegre, propietat de la SAREB. 

La PAHC ha convocat una concentració el mateix divendres a les 11.30 hores a les portes del jutjat per donar suport a l'encausada i demanar la seva absolució i l'arxivament de la causa. Segons afirmen des de la plataforma "reivindiquem que l'acte de recuperar el bloc de la SAREB és totalment legítim perquè els poders públics han de garantir el dret a un habitatge com ho recull des de fa 6 mesos la Llei 24/2015, del 29 de juliol, de mesures urgents per a afrontar l'emergència en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica que és la ILP que vam impulsar les PAH i APE de tot Catalunya amb la col·laboració de l'Observatori DESC".
 
A més, continua la PAHC, "aquesta llei reconeix el dret de l'Ana Belen, la citada, en el seu article 7 en aquests termes: L'Administració pot resoldre la cessió obligatòria d'habitatges, per un període de tres anys, per a incorporar-los al Fons d'habitatges de lloguer per a polítiques socials, en el cas d'habitatges buit en un municipi en què hi hagi, com a mínim, una unitat familiar en una de les situacions de risc d'exclusió residencial definides per aquesta llei sense solució pel que fa a l'habitatge".

La PAHC també recorda que la citada pel jutjat "ha demanat insistentment als serveis socials municipals un habitatge per a ella i la seva família, amb dos nens i una nena menors d'edat i l'única cosa que ha aconseguit ha estat un document que acredita que la seva família està en risc d'exclusió residencial i que l'ajuntament no te cap solució per a ella".
 
El comunicat de la PAHC acaba recordant que "la justícia hauria de perseguir els especuladors en comptes de les víctimes i hauria de fer complir la llei als poders públics per fer efectiu el dret a l'habitatge. No al judici de l'Ana Belen. Volem una justícia que faci complir les lleis que defensen les classes populars enlloc de defensar els interessos especulatius de la SAREB, recordem-ho, rescatada amb diners públics".