Tremp dedica un parc urbà a Flors Sirera

Redacció
30 d'abril del 2009
La ciutat de Tremp va inaugurar, divendres passat, un parc urbà al barri de la Font Vella dedicat a la memòria de la cooperant manresana Flors Sirera. L’Ajuntament de la ciutat va decidir batejar el parc amb el nom de Flors Sirera per la vinculació de la família de la cooperant amb Tremp i el Pallars Jussà.

En aquest sentit, la família Sirera-Fortuny és originaria de Tremp, ciutat on Flors Sirera va viure els seus primers anys de vida fins al seu trasllat a Manresa. Per tot això, amb motiu de la seva mort, l'Ajuntament de Tremp va acordar en el Ple de 3 d'agost de 2005 dedicar-li un homenatge. Tenint en compte la seva vocació i trajectòria personal es va decidir posar el seu nom a un parc públic que s'executés a la ciutat.

L'Ajuntament de Tremp va voler que l’acte de divendres fos un homenatge a ella i a tots aquells i aquelles que diàriament dediquen la seva existència a millorar les condicions arreu del món i, especialment, en un continent marcat per la fam i la guerra, l'Àfrica.

L'acte va comptar amb presència d’una delegació manresana: la mare de Flors Sirera, Conxita Fortuny; el regidor de Solidaritat de l’Ajuntament de Manresa, Xavier Rubio, i la dinamitzadora de la Casa Flors Sirera, Elisa Sagués. A continuació, al saló de sessions de l'Ajuntament de Tremp, sota la presidència de l'alcalde, Víctor Orrit, l'advocat Jordi Palou i el regidor Xavier Rubio van explicar el procés de justícia internacional obert per l’assassinat de la Flors i el procés de diàleg intrarwandès per fer possible la reconciliació, processos on hi participen l'Ajuntament i Consell Municipal de Solidaritat de Manresa.