Vilagrà creu que els descomptes a la C-16 no alliberen la C-55

La nova delegada del Govern a la Catalunya Central té prevista una primera reunió amb el secretari de Mobilitat i Infraestructures aquest mateix divendres

La recent nomenada delegada del Govern a la Catalunya Central, Laura Vilagrà.
La recent nomenada delegada del Govern a la Catalunya Central, Laura Vilagrà. | Estefania Escolà
Estefania Escolà
20 de gener del 2016
Actualitzat el 23 de gener a la 1:03h

La recent nomenada delegada del Govern a la Catalunya Central, Laura Vilagrà. Foto: Estefania Escolà


La recent nomenada delegada del Govern a la Catalunya Central, Laura Vilagrà, entoma el càrrec amb una primera missió: demanar l'ampliació dels descomptes que s'estan aplicant a la C-16, l'autopista de Terrassa, des del passat 4 de gener. En declaracions a l'ACN, Vilagrà considera que les actuals bonificacions són insuficients i no han servit per descongestionar la C-55. A més, creu que "els descomptes no s'han notat gaire a les butxaques dels bagencs i encara menys als veïns de la resta de comarques que també la utilitzen". La nova delegada té concertada una entrevista amb el secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, aquest divendres per tractar el tema.

Laura Vilagrà té clar que un dels principals problemes de les comarques centrals és el dèficit de les seves infraestructures i, en aquest sentit, considera que la C-55, la carretera que connecta el Bages amb el Baix Llobregat, i el peatge de la C-16, l'autopista de Montserrat, són dos dels temes més importants que haurà d'entomar durant aquest mandat. 

Respecte a la C-16, Vilagrà creu que els descomptes que s'apliquen des del passat 4 de gener no han servit per descongestionar la C-55 ni tampoc s'han notat a les butxaques dels veïns del Bages i de la resta de comarques que també utilitzen l'autopista. Així, la nova delegada aposta per ampliar les bonificacions. "Ens ho mereixem perquè és un dels peatges més cars i que més agreuja l'economia de la Catalunya Central. Aquestes comarques necessiten un impuls i aquest seria un gest important per aconseguir-ho", ha manifestat. 

L'estat de les infraestructures del Bages ha unit els alcaldes de la comarca que fan front comú per exigir-ne la millora. Vilagrà preveu reunir-se aquest mateix divendres amb els alcaldes, el Consorci Viari i el secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, per tractar el tema de les bonificacions. 

Els descomptes de la C-16 només són aplicables els dies laborables de set del matí a dos quarts d'onze i de cinc de la tarda a nou del vespre. El peatge per a vehicles lleugers a la barrera lateral de Sant Vicenç de Castellet és gratuït per als desplaçaments interns en l'àrea de Manresa, i la barrera troncal té una rebaixa del 50% per als viatges amb origen o destinació al Bages.

Desdoblament de la C-55

D'altra banda, pel que fa al desdoblament de la C-55, Vilagrà ha avisat que es tracta d'una gran obra que en els popers mesos no es podrà fer "per raons òbvies". "No vull fer expectatives que després no podrem complir", ha dit.