L'agressor de l'avi de Crist Rei, ferit greu en la baralla anterior

L'home va haver de ser ingressat a la Mútua de Terrassa amb politraumatismes, inclòs un de cranioencefàlic, com a conseqüència de la pallissa que va rebre de tres joves habituals de la zona

Patrulles de Mossos i ambulàncies del SEM a la plaça Crist Rei durant el servei.
Patrulles de Mossos i ambulàncies del SEM a la plaça Crist Rei durant el servei. | Pere Fontanals
Pere Fontanals
18 de gener del 2016
Actualitzat el 19 de gener a les 10:59h

Patrulles de Mossos i ambulàncies del SEM a la plaça Crist Rei durant el servei. Foto: Pere Fontanals


El jutjat de Manresa ha deixat sense efecte la detenció que dissabte passat van practicar agents dels Mossos d'Esquadra contra l'home de 35 anys que va agredir un avi a Crist Rei, després que l'agressor fos ingressat amb politraumatismes, inclòs un de cranioencefàlic, a la Mútua de Terrassa pels cops que va rebre en la baralla anterior a l'agressió. La situació en que es troba  l'agressor, ferit greu i sense poder prestar declaració, ha portat el jutge a suspendre la detenció, tot i citant l'home a presentar-se al jutjat de Manresa tant bon punt rebi l'alta hospitalària.

Segons passen els dies es van coneixent més detalls de l'incident a la plaça de Crist Rei de la tarda de dissabte passat. Abans que l'home -que posteriorment va ser detingut- agredís l'ancià d'un cop de puny a l'ull, tres joves que són habituals a la zona van estar colpejant-lo fins a provocar-li diversos traumatismes, inclòs un de cranioencefàlic. Va ser quan va poder escapolir-se de la pallissa, que es va trobar l'avi de cara i el va colpejar. Diversos testimonis assenyalen que l'home semblava que anés "begut o drogat", extrem que no han confirmat els Mossos, tot i que també pot ser que es trobés estabornit ja que la pallissa que va rebre va ser important.

Quan els mossos d'esquadra van arribar al lloc dels fets, els tres joves havien fugit de la plaça Crist Rei, i els agents van detenir l'agressor de l'avi, un veí d'Artés de 35 anys amb nombrosos antecedents policials i una condemna en ferm de dos anys de presó per un robatori amb violència, que havia estat suspesa a condició que no tornés a delinquir. En veure el seu estat, els agents van portar-lo a la Mútua de Terrassa on va ingressar amb ferides de caràcter greu. La policia està treballant per identificar i localitzar aquests tres joves.

Per la seva part, l'ancià agredit ja ha estat donat d'alta de l'hospital Sant Joan de Déu i continuarà la seva recuperació a casa.

Cronologia aproximada dels fets

Recapitulant, entre testimonis i informació policial, cronològicament els fets aproximats apunten que poc abans de les sis de la tarda de dissabte passat un home de 35 anys i tres joves de no més de 20 anys van començar una discussió que va acabar a les mans al voltant de Crist Rei. Els tres nois van acabar torcent l'home a qui van colpejar repetidament. L'home, malferit i, segons algunes persones que es trobaven allà, "drogat o begut", va aconseguir escapolir-se dels seus agressors, però en la seva fugida va topar amb l'avi de 81 anys a qui va llançar un cop de puny a l'ull que el va fer caure.

Poc després arribaven els Mossos d'Esquadra i el SEM que van traslladar l'avi a l'hospital Sant Joan de Déu, i al seu agressor a la Mútua de Terrassa després de veure, un cop detingut, que tenia múltiples traumatismes, inclòs en el crani.