Rubik rep 34 ofertes de feina per a usuaris de Serveis Socials

El programa, del Consell Comarcal del Bages, incentiva la creació de nous llocs de treball donant ajuts a empreses del Bages perquè contractin persones que s'han quedat a l'atur

Redacció
18 de gener del 2016
Actualitzat a les 9:42h
El projecte Rubik per l'ocupació social del Consell Comarcal del Bages (que, desglossant les lletres d'aquest mot trobem que R: Reinserció laboral; U: Unió d'empreses i persones; B: Benestar social; I: inclusió social, i K: Kohesió social) ja té 34 ofertes de feina provinents d'empreses de la comarca per tal de contractar usuaris de Serveis Socials en situació d'atur. 

Les empreses, que poden rebre entre 3.500 i 5.200 euros per contractar una persona a jornada sencera durant 6 mesos, poden fer les seves sol·licituds fins el dia 15 de març a través del web http://rubik.ccbages.cat/.

Els candidats han estat escollits pels mateixos professionals de serveis socials i els insertors laborals dels municipis del Bages, ja que havien de ser persones amb expedient obert a serveis socials a causa de la pèrdua del lloc de treball. Finalment, s'ha creat una borsa d'unes 350 persones.

Les empreses que s'han adherit fins ara al programa són majoritàriament petites, de menys de 10 treballadors, tot i que hi poden accedir tot tipus d'empreses i d'entitats. Les empreses que vulguin participar en aquest programa han de crear nous llocs de treball per contractar persones provinents d'aquesta borsa de treball, per evitar que els incentius econòmics es puguin utilitzar per cobrir llocs de treball ja existents. Les empreses o entitats que s'hi adhereixin rebran ajuts d'entre 3.500 i 5.200 euros (per a una contractació de 6 mesos a jornada completa) per fer front a un elevat percentatge de la despesa del salari i de les cotitzacions a la Seguretat Social.

Cada entitat optarà a un ajut diferent segons les condicions de contractació (que en cap cas podran ser inferiors al salari mínim interprofessional) i també segons quin tipus d'empresa sigui, ja que les entitats del tercer sector o empreses petites podran obtenir ajuts més elevats que les empreses més grans. En cas de fer contractes inferiors a la jornada completa, rebran el percentatge d'ajut que els correspongui.

Fins ara s'han rebut sol·licituds d'empreses i entitats de Manresa, Sant Joan de Vilatorrada, el Pont de Vilomara i Rocafort, Súria, Sant Fruitós de Bages, Navarcles, Santpedor, Sant Vicenç de Castellet, Sant Feliu Sasserra i Rajadell. Principalment pertanyen als sectors industrial (metall, càrniques), comerç i hostaleria; i demanen majoritàriament operaris, mossos de magatzem, administratius, repartidors, electricistes i cuiners.
 
El projecte Rubik

En total, es destinaran 300.000 euros a aquest projecte dissenyat i gestionat per les àrees d'Acció social i ciutadania i Desenvolupament comarcal del Consell Comarcal del Bages amb el finançament de la Diputació de Barcelona dins del "Programa complementari de garantia de la cohesió social".

El nom del projecte es deu al cub de Rubik amb la voluntat d'encaixar totes les peces: ocupació, administració, persona, empresa, oferta demanda... per incrementar les oportunitats personals i potenciar  la reinserció laboral.