Neix Share, un espai de treball compartit per a 40 professionals

Té 400 metres quadrats, repartits en dues plantes i disposa de tots els serveis professionals i zones de relax

Share es troba a la carretera de Cardona de Manresa.
Share es troba a la carretera de Cardona de Manresa. | Share
Redacció
08 de gener del 2016
Actualitzat a les 11:32h

Share es troba a la carretera de Cardona de Manresa. Foto: Share


Manresa és la primera ciutat de Catalunya que acollirà un espai Share, un nou model de coworking, que al centre de la capital del Bages tindrà una capacitat d'acollir fins a 40 emprenedors o professionals que, a part de compartir espai, vulguin sumar sinèrgies i empènyer projectes en comú. La iniciativa és a càrrec dels germans Ignasi i Marc Puig, coneguts empresaris, que s'han fixat com un dels objectius obrir tres nous espais Share a Catalunya en el decurs d'aquest any 2016, un dels quals a Barcelona. La intenció és que si un emprenedor de Manresa necessita un espai de treball a Barcelona, o a l'inrevés ho tingui molt fàcil.

El nom de Share –compartir- respon a la filosofia dels impulsors de l'empresa que volen que al nou espai de treball puguin complementar-se perfils professionals per assumir reptes conjuntament. El nou coworking ocupa 400 metres quadrats repartits en dues plantes, a la carretera de Cardona 30 de Manresa. Puig considera important que el lloc de treball sigui a peu de carrer i, a més a més accessible per a persones discapacitades, perquè dona molta més visibilitat al negoci i facilita la seva localització.

El fet que el primer Share estigui ubicat a Manresa es deu, a banda de l'arrelament de la família Puig, a la bona ubicació geogràfica de la ciutat a una hora o menys de qualsevol de les capitals de província catalanes. Qualsevol emprenedor podrà tenir, per preus que se situen entre els 125 i els 170 euros mensuals, un espai de treball amb serveis per a videoconferències, impressora, sales de reunions, àrees de relax, internet d'alta velocitat i bar –amb aigua i cafès inclosos-. La gestió del dia a dia anirà a càrrec de Marissa Ros, la qual ha participat activament en el procés d'entrada en servei del nou local.

L'interiorisme del local, és diàfan i recull les darreres tendències, on es combina el formigó amb el verd associats a les àrees de serveis i pati interior i els blancs. Aquest treball ha estat obra de Serrat-Tort arquitectes. La intenció dels responsables de l'empresa ha estat, des del primer moment, dotar a Share d'elements identitaris i molt pensats. Per això, d'acord amb el què explica Marc Puig, "les taules s'han fabricat a mida i no s'han comprat amb formats i mesures estàndar".

Share disposa de sistemes de seguretat perquè els usuaris estiguin tranquils i puguin treballar el dia i l'hora que vulguin. Està obert les 24 hores, tots els dies de l'any. En els propers dies, els promotors publicitaran aquesta iniciativa que, en aquests moments, acabada de començar l'activitat, ja té les primeres propostes de professionals sobre la taula.

L'empresa promotora creu que a curt i mig termini faran falta més espais com Share que permetin que un emprenedor puguin començar a treballar, sense necessitat de tenir importants despeses fixes, ni fer inversions que no es poden assumir. En el cas de l'espai de Manresa el defineixen com "d'avantguarda, diàfan i amb amplis ambients per treballar on es poden trobar oportunitats per fer créixer projectes i donar impuls a les idees". Ells mateixos volen que "es comparteixi comunitat, llibertat i esperit positiu".