El Consell Comarcal ha invertit 1,2 milions en millora de camins

Un dels camins arranjats per encàrrec del Consell Comarcal del Bages.
Un dels camins arranjats per encàrrec del Consell Comarcal del Bages. | CCBages
Redacció
21 de desembre del 2015
Actualitzat a les 11:35h

Un dels camins arranjats per encàrrec del Consell Comarcal del Bages. Foto: CCBages


El Consell Comarcal del Bages està a punt d'iniciar les obres d'arranjament del camí de Vilaterçana, que connecta el nucli de Monistrol de Calders amb la carretera N-141c, a les proximitats del nucli de Calders. Amb aquesta obra es clourà el pla de millora de camins previst per a aquest 2015, en què el Consell ha invertit més d'1,2 milions d'euros a arranjar 13 vies en 19 municipis del territori: El Pont de Vilomara i Rocafort, Talamanca, Mura, Monistrol de Calders, Calders, Moià, L'Estany, Castellgalí, Sant Salvador de Guardiola, Rajadell, Callús, Castellnou de Bages, Gaià, Castellfollit del Boix, Sant Fruitós de Bages, Aguilar de Segarra, Navàs, Sant Vicenç de Castellet i Manresa.

Les millores al camí de Vilaterçana permetran tenir una alternativa d'accés en cas d'emergència a Monistrol de Calders. La via també arriba a diferents elements d'interès turístic com l'ermita de la Mare de Déu del Consol o l'antiga pedrera de Pomanyà. Les obres se centraran en adequar l'enllaç amb la carretera N-141c, esbrossar la vegetació lateral, formigonar diferents trams amb revolts i pendents pronunciats, netejar cunetes, eixamplar la via en alguns punts, reperfilar i estendre tot-ú, bàsicament.

D'altra banda, les darreres setmanes s'han finalitzat els treballs al camí del Pla de Fontanelles, que connecta Castellfollit del Boix i Rajadell, on s'ha reasfaltat un tram; i el del Clot del Tufau, a Sant Vicenç de Castellet, on s'ha desviat lleugerament un petit tram per motius de seguretat, s'ha millorat el ferm (amb asfalt i formigó), s'ha desbrossat i s'ha refet un pas sobre la riera, entre d'altres actuacions.

D'altra banda, s'estan realitzant les obres d'arranjament del camí de l'Estany a Moià, en el qual s'ha fet un repàs del ferm i de cunetes, s'han formigonat alguns trams i es millorarà l'enllaç amb la carretera N-141c, entre d'altres.