La PAHC celebra 3 anys amb un cap de setmana d'activitats

En aquest temps, la plataforma ha gestionat o acompanyat les famílies en 110 dacions de pagament, en 16 condonacions de deute i en més de 80 reestructuracions de deute

Roda de premsa del 3r aniversari de la PAHC.
Roda de premsa del 3r aniversari de la PAHC. | PAHC
Redacció
15 de desembre del 2015
Actualitzat a les 22:20h

La Plataforma d'Afectades per la Hipoteca i el Capitalisme (PAHC) del Bages celebra 3 anys d'existència, aquest cap de setmana amb una sèrie d'actes oberts a tots els públics. En una roda de premsa celebrada aquest dimarts a l'Ateneu Popular la Sèquia, la PAHC ha posat en valor la feina portada a terme durant aquests tres anys.

Més de 300 famílies amb problemes d'habitatge han passat per les assemblees que se celebren ininterrompudament els diumenges a la tarda. En aquests tres anys, la PAHC ha gestionat o acompanyat les famílies en 110 dacions en pagament, 16 condonacions de deute, i més de 80 reestructuracions de deute.

També ha ocupat cinc blocs on hi viuen o hi han viscut més de 120 persones. Els habitants d'un d'aquests blocs ja tenen la seva situació regularitzada amb contractes de lloguer social per a 5 anys.

Amb tot, "queda molta feina per fer" i per això li reclamen a l'Ajuntament de Manresa que reclami els 627 pisos que té localitzats dels bancs, buits i habitables immediatament. També que aturi tot tipus de desnonaments, de lloguer o d'hipoteca. La PAHC avisa que entre desembre i gener hi ha previstos cinc desnonaments, com a mínim, a Manresa.

També demana que els pisos que lloga l'empresa municipal Forum tinguin un lloguer d'acord amb els ingressos de les famílies, i mai lligats al preu mitjà del mercat immobiliari. Que es posi en marxa urgentment, també, un programa de lloguer social per a les famílies que tinguin pocs ingressos.

Li demanen al consistori que exigeixi a l'Agència d'Habitatge de Catalunya i a Forum, que adapti els seus lloguers a la llei 24/2015. Lloguer del 10% dels seus ingressos per a la majoria de les famílies.

Finalment, la PAHC ha anunciat que denunciarà públicament els partits poc receptius a les cinc demandes principals de les plataformes de l'estat: dació en pagament retroactiva, lloguer assequible, aturament dels desnonaments, habitatge social i subministres garantits.
 

Enganxines als cartells electorals del PP. Foto: PAHC


Programa del tercer aniversari de la PAHC Bages

Divendres

- Projecció de la pel·lícula "Del revés (Inside out)" a les 17.15 h .

Dissabte

- Al matí, assistència al Tió de la Festa Major Alternativa a la Plaça Gispert.
- A l'Ateneu, dinar popular en el que només paguen els adults.
- Després de dinar, sobre les 4 de la tarda, sessió de meditació. Només s'ha de portar roba còmoda i alguna manta o aïllant per poder estirar-se al terra.
- Després taller -demostració de capoeira, facilitada pel grup Gueto.
- Posteriorment, sessió de karaoke i projecció de pel·lícula documental sobre aquests tres anys de la PAHC Bages.
- Més tard, sorteig de la panera i l'espatlla de la llumineta de la PAHC.
- Sopar a partir d'un concurs de truites. Per participar s'han de portat dues truites. Hi haurà premis a la "més bona", a la "més original" i a la "millor presentació".
- Dos concerts: la rumba de Juanma "El Kelu", amb el seu nou disc "Reformando mi interior", i el rock de Crit.

Diumenge

- Tallers de manualitats amb els nens i nenes. Des de les 10 del matí i fins l'hora de dinar, als baixos del bloc 4, al carrer Sobrerroca, 12.
- A les 2 del migdia, dinar de germanor a l'Ateneu.
- A la tarda, preparació de "l'Arbre dels Desitjos", per inaugurar-lo tot finalitzant l'Assemblea, i invitar a totes les nenes i nens de Manresa per que portin la seva carta de desitjos per l'any 2016 i així completar l'arbre.