Quan el sacrifici i la fe sí que són suficients

Xavier Sucarrats Palà
15 de desembre del 2015
Xavier Sucarrats:

TRES PUNTS: L'ICL Manresa va basar el seu triomf amb el joc exterior. Va sobresortir Chaise Simon amb 22 punts i un immaculat 5/5 en triples. Segons estadístiques de la lliga Endesa, feia 20 anys que cap jugador del conjunt bagenc no aconseguia una fita similar. Llavors va ser Roger Esteller que ho aconseguia davant l'Ourense. Però no només el nord-americà va brillar en aquest camp. Marius Grigonis també va tenir la seva contribució des de més enllà de 6,75. I Àlex Barrera i Dimitri Flis van anotar dos triples en moments que l'equip necessitava anotar. El 12/22 en aquest aspecte del joc mostra el bon encert dels bagencs a Fontes do Sar.

TEMPS MORT: Les faltes personals són el punt crític de la victòria a Santiago. En tots els quarts, l'ICL Manresa va arribar al bonus massa aviat i el seu rival va visitar amb freqüència el punt de personal. Fins a 30 ocasions i amb un encert del 90%. Maksym Sandul i Marius Grigonis van ser eliminats i no van poder jugar el tram decisiu. Chaise Simon ja portava dues personals comeses al primer quart i va haver d'asseure's a la banqueta en un moment on estava molt inspirat. I Dejan Musli en portava quatre al tercer període i també va reposar molts minuts. Afortunadament, quan un jugador no podia ser a la pista un altre company feia la seva feina per arribar a un triomf que s'ha de qualificar de coral. 

FALTA PERSONAL: Una lliga tan exigent com la lliga Endesa un parell de males actuacions poden penalitzar força. Les clares derrotes de l'ICL Manresa a Las Palmas i Madrid espatllen un bàsquet average que situa els bagencs a la cua del grup de cinc victòries. Òbviament, no es tracta de tirar aigua al vi sinó d'estimular la competitivitat. Malgrat jugar contra rivals amb un potencial molt superior cal anar sempre a per totes.

CLASSIFICACIÓ COMPARADA: El quadre bagenc acumula ja quatre triomfs més que la temporada quan s'havien disputat deu jornades. Cal retrocedir fins la temporada 2011-12 per trobar un conjunt manresà amb cinc victòries a la classificació. El marge sobre el descens s'ha ampliat i ja és de quatre victòries. Amb l'anàlisi de resultats contra els mateixos rivals i pistes, els d'Ibon Navarro vencen l'equip aleshores entrenat per Pedro Martínez per una victòria. 
Arxivat a