Una noia, greu en caure pel forat d'un ascensor al pàrquing del CAP de Moià

L'Ajuntament sospita que uns brètols que fa setmanes que actuen al municipi van forçar i obrir, la mateixa nit, la planxa metàl·lica que en protegia l'accés i que, posteriorment, la noia s'hi va acostar per mirar a l'interior i va caure

Pere Fontanals
13 de desembre del 2015
Actualitzat el 14 de desembre a les 16:13h
Porta, tapiada aquest cap de setmana, per on es va precipitar la noia.
Porta, tapiada aquest cap de setmana, per on es va precipitar la noia. | CIC Moianès

Porta, tapiada aquest cap de setmana, per on es va precipitar la noia. Foto: CIC Moianès


Una noia de 18 anys està ingressada a l'hospital Sant Joan de Déu de Manresa amb diversos ossos fracturats i nombroses contusions després que la matinada del passat dissabte es precipités d'una altura de tres pisos, pel forat d'un ascensor del pàrquing inacabat de la plaça del CAP de Moià.

Segons les sospites de l'Ajuntament, un grup de brètols que fa mesos que provoquen desperfectes per aquesta zona de Moià, va forçar i obrir, la mateixa nit, una planxa metàl·lica que protegia l'accés a l'interior del pàrquing just per un punt que coincideix amb el forat d'on havia d'anar un ascensor. Posteriorment, durant la mateixa matinada, una noia es va acostar a l'obertura, segurament per mirar a l'interior, i es va precipitar caient d'una altura equivalent a tres pisos.

Ambulàncies del SEM i de Mossos d'Esquadra es van fer càrrec de l'accident i mentre traslladaven la noia a l'hospital de Manresa, els agents policials precintaven la zona. Durant el cap de setmana, l'Ajuntament ha fet tapiar l'obertura.

El pàrquing de sota la plaça del CAP va ser una de les obres més importants que va emprendre l'empresa MoiàFutur durant la primera dècada d'aquest segle, abans que hagués d'entrar en concurs de creditors a causa de les greus pèrdues que va acumular durant la gestió de l'alcalde Josep Montràs. MoiàFutur i l'obra del pàrquing del CAP van ser un dels principals afectats per la fallida que es va declarar a l'Ajuntament a l'entorn de 2011, a més d'estar investigats per presumptes irregularitats.

L'Ajuntament prendrà mesures contra els actes vandàlics

L'Ajuntament de Moià ha emès un comunicat en que assegura que fa mesos que es treballa amb el Departament de Justícia de la Generalitat, els Mossos d'Esquadra, la Policia Local, els centres educatius i els tècnics comunitaris amb la finalitat de coordinar-se per donar resposta als "actes de vandalisme que viu el municipi des de fa uns mesos".

Així mateix, el comunicat continua assegurant que l'Ajuntament i les forces de seguretat "s'han compromès a investigar a fons els fets succeïts aquest cap de setmana a fi d'identificar els culpables i portar-los davant el tribunals de justícia, si s'escau". Paral·lelament a la investigació, l'Ajuntament intensificarà "les labors de vigilància en el municipi".

Finalment, el consistori demana "la màxima col·laboració ciutadana" denunciant al telèfon d'emergències 112 "qualsevol acte d'incivisme o vandalisme que presenciïn o dels quals tinguin coneixement tant aviat com es produeixin, per tal de poder activar el protocols per fer front als fets que deterioren la convivència ciutadana amb la millor celeritat i eficàcia possibles".
Arxivat a