La 6a Bell Race posa punt i final al Campionat Maqui

Diumenge se celebrarà la prova sortint des de l'Hotel Mas de la Sala de Sallent, amb un recorregut que inclou nous trams i que té un 90% de corriols

Diumenge es disputa la 6a Bell Race.
Diumenge es disputa la 6a Bell Race. | Marc Ribas
Redacció
25 de novembre del 2015
Actualitzat a les 19:51h

La 6a edició de la cursa de la Bell Race amb sortida a l'Hotel Mas de la Sala de Sallent, es disputa aquest diumenge a partir de les 10 del matí. La cursa té una forta acollida fora del Bages, amb una participació d'un 60% de corredors i corredores de fora la comarca, vinguts de l'àrea metropolitana de Barcelona, del Gironès, Berguedà, Osona, Tarragonès, i fins i tot, gent vinguda d'Andorra.

El Campionat Maqui des de fa temps intenta amb les seves curses i recorreguts, esdevenir una manera de promoure i donar a conèixer el Bages i el Berguedà, els seus paratges naturals i la seva gastronomia.

Els organitzadors de la Bell Race sempre busquen anar més enllà del concepte competitiu i esportiu, per això la importància del recorregut. Un recorregut treballat amb sorpreses amb molts corriols per dintre el bosc, combinant i buscant indrets de l'entorn de Sallent i Cabrianes desconeguts que sobtin al participant. Aquest any, s'ha canviat el sentit del recorregut, buscant panoràmiques de la muntanya de Montserrat i del Montcau en els seus primers 6 quilometres i acabant la cursa amb vistes al Pirineu. El recorregut que té uns 15 quilometres i uns 500 metres de desnivell, passa per trams de la sèquia de Manresa, marxa cap al Mas de les Coves per vorejar la muntanya del Cogulló, s'endinsa al torrent del Mas de la Sala per arribar finalment a l'Hotel del Mas de la Sala.

Els corredors, un cop acabada la cursa, podran fer un tast de productes gastronòmics del Bages i de Catalunya. Un producte únic i típic del Mas de la Sala, la botifarra feta artesanalment per Ignasi Sala condimentada de ceba i all, i acompanyada de mongetes dels horts del Bages. També podran tastar la beguda isotònica de l'empresa Catalana Refrescat i la cervesa Moritz i podran emportar-se a casa Iogurt de la Torre d'en Roca de Sallent.

També hi haurà servei de fisioteràpia portat a terme per l'equip del manresà Marc Caballé. Un cop acabada la cursa a les 13:00 es farà el sorteig de material esportiu i s'entregaran els premis de la cursa, per tot seguit fer el tancament i entrega de premis del Campionat Maqui 2015.

Les inscripcions anticipades estan obertes fins aquest dijous a la mitjanit. Si queden places el mateix dia es podran fer inscripcions. Dilluns passat es va anunciar que quedaven poques places disponibles.

Les inscripcions es poden fer via internet o físicament a les Botigues Leksport de Manresa i Berga. El preu de la cursa són 15 euros.