El Mercat de Tots Sants de Món Sant Benet fa rècord de visites

Redacció
01 de novembre del 2015
Actualitzat a les 20:09h
Món Sant Benet també ha acollit espectacles durant el cap de setmana.
Món Sant Benet també ha acollit espectacles durant el cap de setmana. | MSB

Món Sant Benet també ha acollit espectacles durant el cap de setmana. Foto: MSB


Prop de 5.000 persones, un miler més que l'any passat, han visitat aquest cap de setmana el Mercat de Tots Sants que s'ha celebrat durant aquest cap de setmana a Món Sant Benet. L'oferta de productes agroalimentaris i la mostra d'oficis artesans, acompanyades d'un programa de dinamització per a tots els públics i una proposta gastronòmica especial de tardor, han fet d'aquesta edició del mercat la més exitosa de les que s'han portat a terme fins ara.

L'afluència durant la jornada de dissabte ja va ser sensiblement superior a l'anterior edició. Amb tot, el volum elevat de visitants s'ha registrat durant aquest diumenge al matí amb una plaça de Sant Benet plena a vessar de públic. Durant el matí s'han portat a terme els dos tastos gastronòmics maridats amb vins de la DO Pla de Bages i el tast de cerveses artesanes; la demostració de xocolata artesana i l'espectacle "Gresca Fresca", de la Cia De Parranda. 

El bon temps ha permès a Món Sant Benet brillar amb tots el seus colors de tardor i amb l'ambient d'un mercat que, enguany, ha comptat amb la presència d'una cinquantena de paradistes. La bonança ha facilitat el desenvolupament dels tallers a l'aire lliure pels més menuts, com el de galetes i de confecció d'espelmes artesanes.
 
Les quatre sessions del taller "Dolços de Tardor" a la Fundació Alícia han fet ple, tant dissabte com diumenge, i han comptat amb la participació de prop de 100 nens i nenes que, durant l'hora i mitja de durada, han après a elaborar dolços típics d'aquest temps com ara el pa de figa o el pastís de carabassa i el mousse de castanyes. 

El quart Mercat de Tots Sants va obrir portes aquest dissabte a les 10 del matí en una primera jornada que va comptar amb l'al·licient de la presència de l'equip de ‘El Suplement' de Catalunya Ràdio, que va emetre el programa en directe des de Món Sant Benet. 

"El Temps de les Ànimes", proposta de tardor de Món Sant Benet

"El Temps de les Ànimes" és la proposta especial de tardor de Món Sant Benet que integra cultura, oci, mercat i gastronomia, recollint els principals ingredients de la tardor amb l'objectiu d'oferir una experiència única que acosti als visitants els elements més característics d'aquesta època de l'any: des de les llegendes i els misteris fins als productes i la tradició gastronòmica pròpia de Tots Sants. 

Les visites "Misteris, enigmes i històries de por" han fet ple a totes les sessions programades durant els dos primers dissabtes d'aquesta temporada. La visita presenta un recorregut diferent dels espais del monestir, alguns dels quals s'obren especialment per a l'ocasió, de la mà dels relats i l'ambientació preparada amb l'objectiu de sorprendre el visitant. La visita especial es farà tots els dissabtes d'aquest mes de novembre, fins el dia 29, a les 6 de la tarda i cal fer reserva prèvia a través de la pàgina web.