La Fira de la Coca i el Mató fa rècord de visites i vendes

Aquest diumenge s'ha tancat una fira que ha esgotat les existències per primera vegada en la seva història

La Fira de la Coca i el Mató ha batut rècords.
La Fira de la Coca i el Mató ha batut rècords. | AjMdeM
Redacció
25 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 23:54h

La Fira de la Coca i el Mató ha batut rècords. Foto: AjMdeM


La 22ª Fira de la Coca i el Mató de Monistrol de Montserrat ha exhaurit el seu producte estrella a les parades del seu mercat especialitzat en Mató de Montserrat i coques. A banda dels productes de la Fira, el Mató de Cafè i la Coca de Xocolata i Mató que s'han comercialitzat enguany per primera vegada, els obradors artesans de mató han esgotat el producte després d'un matí de diumenge amb l'afluència més elevada que es recorda dels 22 anys de trajectòria del certamen. 

L'alcalde de Monistrol, Joan Miguel, considera que ‘el model de fira amb l'oferta específica de productes propis són un reclam que ningú més pot replicar i ens hem de centrar en potenciar-lo perquè a l'entorn d'aquests elements Monistrol està enfortint la identitat del territori'. Miguel s'ha mostrat especialment satisfet "de les sensacions que ens han transmès els productors que enguany pleguen les parades més contents que mai perquè han venut moltíssim". 

La fira va obrir portes dissabte amb un increment sensible de visitants respecte l'any anterior, tot i que les vendes registrades van ser moderades, en la línia dels darrers anys. L'esclat de públic s'ha produït durant aquest diumenge, en una jornada en la qual el Restaurant de la Gastronomia del Montserrat ha aconseguit igualar els 800 tastets comercialitzats amb productes i ingredients de l'entorn montserratí. L'espai dedicat a la gastronomia ha fet ple tant al showcooking del dissabte, a càrrec de la xef Estrella Michellin Montserrat Estruch, com amb la sessió de consells pràctics per millorar la cuina que ha protagonitzat aquest migdia la televisiva Àvia Remei. 

La dinamització de l'espai firal ha estat una altra de les Claus que ha contribuït a millorar l'ambient durant el cap de setmana amb les intervencions del grup Xarop de Canya. Les incursions dels tabals del grup de Diables Els Tronats i les passades dels Gegants Centenaris de Viserta han engrescat el temps de passeig dels visitants. Aquest apartat s'ha completat amb la gran exhibició de dansa que aquest migdia ha omplert la plaça de la Font Gran amb motiu del 25è aniversari de l'Esbart Monistrol Dansaire. 

La 22ª Fira de la Coca i el Mató ha comptat amb una oferta de productes agroalimentaris i d'artesania distribuïts en les prop de 90 parades instal·lades dins l'àmbit de la Font Gran, el passeig de la Canaleta, el carrer Sant Joan i el carrer del Camp. Al sector de la Mentirosa, situat a l'accés al nucli urbà per la carretera de Montserrat, s'hi ha instal·lat l'espai dels formatges on productors de mató i de coques.