La 22a Fira de la Coca i el Mató de Monistrol dóna el tret de sortida

A la fira, el Restaurant de la Gastrronomia del Montserrat ha obert portes amb una proposta de tastets renovada

Redacció
24 d'octubre del 2015
Actualitzat el 25 d'octubre a les 19:56h
Agustí Comas, Joan Miguel i Dionís Guiteras fent un tast inaugural.
Agustí Comas, Joan Miguel i Dionís Guiteras fent un tast inaugural. | AjMdeM

Agustí Comas, Joan Miguel i Dionís Guiteras fent un tast inaugural. Foto: AjMdeM


La 22ª Fira de la Coca i el Mató ha arrencat aquest migdia a Monistrol de Montserrat amb el tradicional mercat de productes artesanals i l'oferta especialitzada en coques i mató. Enguany, la principal novetat és la presentació del Mató i la Coca de la Fira, elaborats per productors del territori amb l'objectiu de crear articles específics per comercialitzar en el marc del certamen. L'acte inaugural ha estat presidit per l'alcalde de Monistrol de Montserrat, Joan Miguel; el vicepresident de la Diputació de Barcelona, Dionís Guiteras; el president del Consell Comarcal del Bages, Agustí Comas, i el gerent del Patronat de la Muntanya d Montserrat, Xavier Aparicio. 

L'alcalde de Monistrol ha donat el tret de sortida a la fira destacant el camí reconegut fins ara "amb una oferta que guanya en qualitat després d'haver seguit un procés de creixement en quantitat durant molts anys". Al seu torn, el vicepresiden de la Diputació, Dionís Guiteras, ha felicitat la vila per haver consolidat un projecte "que ha demostrat que té raó de ser i que contribueix a fer poble, però també a generar oportunitats per la gent del territori". 

Els parlaments de les autoritats han precedit un recorregut inaugural per tot el recinte firal que han encapçalat els gegants centenaris de Viserta. Obrint pas entre la gentada de visitants que aquest matí ja omplia la plaça de la Font Gran, alcaldes, regidors i diputats han pogut conèixer amb detall l'oferta de productes que presenta la fira així com degustar-los.
 
La 22ª Fira de la Coca i el Mató ha obert portes amb una oferta de productes agroalimentaris i d'artesania distribuïts en les prop de 90 parades que enguany ocupen l'àmbit de la Font Gran, el passeig de la Canaleta, el carrer Sant Joan i el carrer del Camp. Al sector de la Mentirosa, situat a l'accés al nucli urbà per la carretera de Montserrat, s'hi ha instal·lat l'espai dels formatges on productors de mató i de coques començaven a tancar les primeres vendes d'un cap de setmana que preveuen "productiu". L'espai ofereix, a banda d'una àmplia gamma de formatges, l'oferta dels obradors del tradicional mató de Montserrat. 

En aquest espai s'hi ha pogut adquirir els productes que la fira estrena enguany i que només es comercialitzaran durant la Fira de la Coca i el Mató: el Mató de Cafè, de l'obrador de Cal Florí, i la Coca de Xocolata i Mató, elaborada pels forns Alavedra i Barquet i per la Pastisseria de Cal Nando Dolç. Amb aquesta novetat, la Fira pretén comercialitzar cada any un producte propi per tal d'oferir productes exclusius d'elaboració artesanal a partir de la tradició i els productes del territori. 

El restaurant obre portes amb una proposta de tastets renovada

Els establiments que enguany participen a la carpa de la Gastronomia del Montserrat són el restaurant Les Guilleumes, La Barca, l'Hotel Abad Cisneros i el Restaurant de Montserrat. Cada un d'ells compta amb un espai diferenciat on ofereix el menú de tastets preparat a partir de la selecció dels productes de l'entorn del massís montserratí. Enguany, els restauradors esperen superar els 800 tastets servits l'edició anterior. L'espai gastronòmic es presenta amb un nou format per tal de poder acollir més persones i facilitar la comoditat a l'hora de fer els tastos. 

El Restaurant de la Gastrronomia del Montserrat mantindrà paral·lelament la seva vocació d'espai dinamitzador i de divulgació de la cuina de l'entorn montserratí amb els showcooking que enguany ha protagonitzat l'estrella Michelin Montserrat Estruch, amb una demostració aquest dissabte a les 6 de la tarda, i la televisiva Àvia Remei, que ocuparà el mateix espai amb els seus consells per millorar la cuina tradicional aquest diumenge.