El BBVA erra i s'arxiva el cas contra dos activistes de la PAHC

El jutjat arxiva una demanda contra dos activistes de la plataforma després que el banc els acusés d'una falta que no existeix en el nou codi penal

Redacció
08 d'octubre del 2015
Actualitzat el 09 d'octubre a les 9:45h
Membres de la PAHC a les portes dels jutjats després que s'arxivés el cas.
Membres de la PAHC a les portes dels jutjats després que s'arxivés el cas. | PAHC Bages

Membres de la PAHC a les portes dels jutjats després que s'arxivés el cas. Foto: PAHC Bages


El Jutjat d'Instrucció número 6 ha arxivat aquest dijous la denúncia que el BBVA havia realitzat contra dos membres de la PAHC Bages a l'haver-los demandat per deslluïment de l'entitat bancària, quan aquesta falta no està contemplada després de la darrera modificació del codi penal.

Una quarantena d'activistes s'han aplegat als jutjats per donar suport a Bernat Sorinas i en Ricard Vidosa, que havien estat citats als jutjats de Manresa després que el cos de Mossos d'Esquadra fes les identificacions visualitzant les filmacions de les càmeres de la pròpia sucursal del banc. 

A la sortida del judici, els activistes han empaperat una oficina d'aquest banc que, com recorda Bernat Sorinas "és el líder en desnonaments a Catalunya i l'Estat Espanyol, desnonaments amb data oberta i sense opció a lloguer social per les famílies. És el banc que sempre que els hem fet alguna acció ens ha enviat els mossos a desallotjar-nos sense voler negociar. És el banc enemic del poble, enemic de la ciutat i enemic del país". 

A partir d'aquí, la PAHC declara "la guerra" a aquesta entitat financera i, li reclama lloguers socials, que si no comença a oferir "la començarem a tractar com la Sareb", ocupant els seus pisos buits.