ERC presenta un extens document d'al·legacions al POUM

Per a Marc Aloy "estem d'acord en l'aposta per una ciutat compacta, però el POUM ha de ser més ambiciós a l'hora de definir el model de ciutat que volem"

Redacció
06 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 18:01h
Esquerra Republicana de Catalunya ha presentat el seu plec d'al·legacions al nou pla urbanístic de Manresa, amb l'objectiu de ser un document de treball per debatre en el marc tant del pacte de governabilitat com de la comissió de seguiment del POUM. Segons Marc Aloy, regidor republicà, "amb la voluntat de seguir treballant per a la millora d'aquest document que ha de regir la ciutat durant els propers anys, i amb la finalitat d'ampliar el consens polític i social sobre el POUM tant com sigui possible".

Per als republicans, el document presentat pretén reflexionar sobre aspectes generals d'estructura i model de ciutat. Unes reflexions que ERC ja va introduir en la fase d'Avanç i continuen sent pertinents. Segons Aloy, "estem d'acord en l'aposta per una ciutat compacta, en detriment dels nous creixements, però el POUM ha de ser més ambiciós a l'hora de definir el model de ciutat que volem".

Els punts a millorar del nou plau, recollits en les al·legacions presentades, volen "avançar cap a una ciutat activa, de qualitat, que valori el potencial del seu entorn natural, que afronti en produnditat el model de mobilitat. Una ciutat amb bons equipaments i habitatge assequible per a tothom. Una ciutat que pugui tornar a ser un motor econòmic a través de la indústria i el seu comerç. En definitiva, una ciutat que lideri, indiscutiblement, l'àmbit territorial de la Catalunya Central".

El document recull bona part dels aspectes exposats pels republicans al llarg dels més de 3 anys de treballs del POUM. S'estructura en 8 grans blocs: Estructura general de mobilitat, Desenvolupament i projectes estratègics, Habitatge de protecció i dotacional, Equipaments, Centre Històric, Habitatge en planta sota coberta, Activitat econòmica i Sistema d'espais lliures i Anella verda, a més d'una reflexió final sobre la Normativa.

Per a ERC, el document aprovat inicialment amb els vots a favor dels grups municipals de CiU, PP i la CUP partia d'una falta de mètode i d'una manca de model clar. ERC va decidir abstenir-s'hi. Una abstenció que s'havia d'entendre com una estesa de mà per seguir treballant en el document. És en aquest context que ERC ha presentat, dins el termini que acabava el 30 de setembre, aquest extens document oferint solucions per acostar posicions, que permetin arribar a un consens molt més ampli que el sorgit de l'aprovació inicial.