Suspès fins al 3 de novembre el judici pel bloc del carrer Girona

La SAREB s'ha presentat al judici sense representant legal perquè aquest tenia els poders revocats

Jordi Torras
09 de setembre del 2015
Actualitzat a les 14:06h
Els dos matrimonis expliquen la suspensió del judici als membres de la PAHC.
Els dos matrimonis expliquen la suspensió del judici als membres de la PAHC. | Jordi Torras

El judici pel cas del bloc ocupat al carrer Girona de Manresa ha quedat suspès fins al dia 3 de novembre. La vista s'ha posposat perquè la SAREB ha presentat una escriptura de revocació de poders del seu representant legal. Per altra banda, fins que no arribi la nova data, la jutgessa ha demanat que s'aclareixi en quin moment es troben les negociacions entre l'Ajuntament de Manresa i la SAREB per destinar els pisos a lloguer social. El judici suspès és contra quatre persones, pertanyents a dues famílies, que viuen en un bloc ocupat de la capital del Bages des del mes d'abril de l'any passat. Els dos matrimonis aquest dimecres han rebut el suport d'una trentena de membres de la PAHC.

"Esperàvem l'anul·lació o que es celebrés el judici per poder-nos defensar", això és el que manifestava Adoración Navarro, una de les acusades, a la sortida dels Jutjats de Manresa. No han tingut aquesta oportunitat perquè el judici ha quedat suspès fins el proper mes de novembre, ja que la jutgessa no ha acceptat la participació del representant de la SAREB perquè tenia els poders revocats. Es dóna el cas que l'anomenat banc dolent s'havia retirat d'acusació particular però la seva voluntat al judici d'aquest dimecres al matí era adherir-se a les peticions de la fiscalia. 

Després de conèixer la suspensió, Adoración Navarro explicava que estava "més tranquil·la" però amb "incertesa" davant el judici que se celebrarà el proper 3 de novembre. "Això és com entrar a quiròfan, mai saps com anirà per molt que et diguin que tot anirà bé", afegia Navarro. Tot i així confia que durant aquest temps es pugui demostrar la cessió dels habitatges de la SAREB a pisos de lloguer social, "va pel bon camí i falta poc per regular-ho". Precisament la fiscal ha demanat a la SAREB de cara el proper judici que concreti en quin estat es troben les negociacions amb l'Agència Catalana de l'Habitatge i l'Ajuntament de Manresa.

La fiscalia acusa als quatre veïns d'un delicte d'usurpació i demana a cada un d'ells una multa de 3 euros al dia durant quatre mesos, prop de 360 euros, i també que es restitueixin els pisos al seu titular. En aquests moments, al bloc del carrer Girona de Manresa hi ha catorze pisos ocupats per gent que, segons Navarro, "intenta portar una vida el més normal possible". "No entendré mai que hi hagi persones que roben milions i no passi res i jo hagi d'estar aquí defensant-me per buscar una teulada", ha lamentat. Els quatre acusats han rebut el suport d'una trentena de membres de la PAHC, que s'han concentrat davant la porta dels Jutjats de Manresa fins que s'ha comunicat la suspensió del judici.