La PAHC Bages ofereix tres pisos buits per acollir refugiats

El col·lectiu demana a l'Ajuntament de Manresa que s'ofereixi com a ciutat d'acollida i insta al Govern Espanyol que augmenti les quotes d'asil

Aina Font Torra
03 de setembre del 2015
Actualitzat a les 16:50h

Bloc alliberat per la PAHC al carrer Girona- Foto: Pere Fontanals


Després que aquest matí de dijous la CUP hagi demanat a l'Ajuntament de Manresa que s'ofereixi a acollir i donar suport als refugiats sirians, la PAHC ha anunciat mitjançant el Twitter que cedirà tres pisos buits en cas que el consistori de la ciutat decideixi afegir-se a la xarxa catalana de municipis d'acollida. D'aquesta manera, doncs, el col·lectiu bagenc se suma a la iniciativa de la PAHC de Sabadell, que ha fet pública la seva intenció de cedir 10 habitatges del bloc d'Obra Social Guillem Agulló a les famílies refugiades.

El portaveu de l'Obra Social Catalana i membre de la PAHC Bages, Bernat Sorinas, ha explicat que "per nosaltres no és una novetat acollir gent sense papers ni immigrants". És per això que fa una crida a tots els refugiats que ho necessitin que "això també és casa vostra". Davant d'aquesta situació, la PAHC Bages demana a l'Ajuntament de Manresa que esdevingui ciutat d'acollida i també insta al Govern del PP que augmenti les quotes d'asil, que actualment contemplen l'acollida d'un total de 2739 persones a tot l'Estat Espanyol.