La Marxa de Torxes coincidirà amb l'inici de la campanya del 27-S

Òmnium i l'ANC han volgut aclarir que durant la campanya electoral donaran suport a les candidatures que apostin per la independència de Catalunya i no només a aquelles on hi hagi membres de les seves entitats

Redacció
31 de juliol del 2015
Actualitzat a la 13:45h
Representants d'alguns partits sobiranistes, d'Òmnium i de l'ANC.
Representants d'alguns partits sobiranistes, d'Òmnium i de l'ANC. | Pius X. Cisa

Representants d'alguns partits sobiranistes, d'Òmnium i de l'ANC. Foto: Pius X. Cisa


La Comissió 11 de Setembre, l'ANC, la Fundació Independència i Progrés, i Òmnium Bages, amb el suport dels partits i entitats sobiranistes ja comencen a tenir a punt la setena edició de la Marxa de Torxes per la Independència a Manresa, que enguany forma part dels actes de la campanya Ara és l'hora. Els organitzadors han avançat que la Marxa d'enguany comptarà amb la participació de grups de cultura popular i música d'animació. 

La concentració es farà el dia 10 de setembre, a la plaça de Crist Rei, a dos quarts de nou del vespre, per iniciar el recorregut pel passeig de Pere III, plaça de Sant Domènec, carrer del Born, Plana de l'Om, Sant Miquel i la Plaça Major, on es farà la lectura del manifest unitari i el parlament, a càrrec de persones conegudes de la comarca i el país. 

Un cop acabat l'acte, es preveu la primera enganxada de cartells de les candidatures que donen suport a la independència, en la campanya electoral que s'iniciarà a les 12 de la nit.

Les torxes es podran adquirir anticipadament a la seu d'Òmnium o bé en el mateix inici de la Marxa, a Crist Rei, al preu de 3 euros, a partir de primers de setembre.

Xerrades amb gent gran

En el marc de la campanya Ara és l'Hora, i de manera coordinada Òmnium Cultural i ANC, s'estan fent una sèrie de xerrades en espais per a gent gran de Manresa i comarca per ajudar a aclarir tots els dubtes que puguin tenir relacionats amb la gestió de les pensions en una Catalunya independent.

Les xerrades les porten a terme persones voluntàries també jubilades que s'han format prèviament per poder fer aquesta tasca, i al final de cada xerrada es passa una enquesta per recollir les inquietuds de la gent gran. D'aquesta manera s'aconseguirà tenir una radiografia força fidedigna de quina és la realitat del país en aquest aspecte en concret.

Fins ara ja s'han fet una dotzena de xerrades arreu de la comarca, i de cara al setembre n'hi ha deu més de programades: Balsareny, Castellbell, Artés, Cardona, Valls de Torroella, Sant Joan de Vilatorrada, Manresa (tres), Súria, el Xup i Sant Fruitós (per concretar).

El suport de l'ANC i Òmnium als partits per al 27-S

Òmnium i l'ANC han aprofitat la roda de premsa per aclarir que les dues organitzacions no participen a les eleccions del 27-S sota cap formació política, encara que hi hagi membres seus a la llista de Junts pel Sí. Les entitats han deixat clar que donen suport a totes les candidatures que apostin per la independència i qe es prenguin les eleccions com a plebiscitàries.