Sant Mateu demana un canvi de traçat en el futur col·lector de salmorres

Redacció
31 de juliol del 2015
Actualitzat a les 18:58h
Traçat del col·lector actual al seu pas per Valls.
Traçat del col·lector actual al seu pas per Valls. | AjSMB

Traçat del col·lector actual al seu pas per Valls. Foto: AjSMB


L'ajuntament de Sant Mateu de Bages ha demanat a l'Agència Catalana de l'Aigua que mantingui a la banda dreta del riu Cardener el tram del nou col·lector de salmorres que transcorre pel nucli de Valls de Torroella, en paral·lel a la canalització existent. El consistori ha presentat cinc al·legacions al projecte constructiu que en aquests moments es troba en fase d'informació pública. L'ACA va presentar el projecte als alcaldes dels municipis afectats en una sessió informativa que es va celebrar el passat 2 de juliol al Palau Firal de Manresa. 

L'ajuntament de Sant Mateu de Bages ha concretat el document amb les al·legacions al projecte en el qual es demana un canvi del traçat per l'afectació que aquest genera en passar per zona urbana, a tocar del grup d'habitatges Sant Josep i d'un dels dipòsits d'abastiment de gas, situats a la banda esquerra del riu. En aquest mateix punt, el traçat del futur col·lector també es troba amb la canalització soterrada del torrent de la Font del Llop. Per a l'alcalde de Sant Mateu, Pere Ribera, "aquests problemes es resoldrien projectant el nou col·lector en paral·lel a l'actual, a l'altra banda del riu". 

A aquests tres inconvenients, s'hi afegeix el fet que l'ACA ha previst fer passar la futura infraestructura pel mateix lloc on hi té previst construir el col·lector que connectarà amb la depuradora de Valls de Torroella, pendent de construcció. Amb el projecte redactat, valorat en 1.096.557 d'euros, i les obres adjudicades a l'empresa Constructora de Calaf, els treballs es troben pendents d'execució des de l'any 2009 a causa de la delicada situació financera de l'organisme. 

El projecte de la nova estació depuradora d'aigües residuals i dels col·lectors en alta de Valls de Torroella Nord es va aprovar el 2 de juny de l'any 2009, en el marc del pla de millora del sanejament de la conca del Ter Llobregat per al qual s'havia previst invertir 20 milions d'euros en un total de 10 actuacions.