Moià paga les indemnitzacions de l'Escola de Música

El consistori va fer front divendres a un pagament de més de 150.000 euros

Redacció
29 de juliol del 2015
Actualitzat a les 18:46h
El passat divendres 24 de juliol, l'Ajuntament de Moià va fer efectiu el pagament corresponent a les indemnitzacions del personal de l'Escola Municipal de Música. 

Cal recordar que 31 de desembre del 2012, L'Ajuntament de Moià va tancar l'Escola Municipal de Música després de reduir-ne dràsticament els costos així com també augmentant les quotes per part dels alumnes, mesures que van resultar ineficaces. Això va comportar la pèrdua d'un servei molt valorat i amb una llarga trajectòria a Moià, però que no és obligatori i que no es podia continuar donant en la situació econòmica d'aquell moment. 

Segons explica el propi consistori, seguint l'assessorament de la Diputació de Barcelona, l'Ajuntament va suprimir el servei i va acomiadar el personal per la via de l'article 49 de l'Estatut dels Treballadors, sense indemnitzar-los i amortitzant els diferents llocs de treball a través del procediment legalment establert. 

Després de dos anys de litigis, el passat mes de maig de 2015 la sentència per part del Tribunal Suprem, confirmava la resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya sobre l'obligació d'indemnitzar a cada treballador per acomiadament amb el màxim que estableix la llei. La xifra total abonada és de 151.165,03 euros.
 
L'Ajuntament explica que aquesta quantia es fa front reduint altres despeses de diferents partides, especialment del capítol de personal, utilitzant bàsicament els imports sobrants de places vacants de la plantilla de l'Ajuntament de Moià. Per tant, la indemnització no comporta una major despesa del pressupost del 2015 perquè va acompanyada d'una reducció de despesa corrent, d'inversió i de personal d'altres partides. 

Amb aquest pagament l'Ajuntament dóna per tancat l'expedient de l'Escola Municipal de Música. 
Arxivat a