La campanya per l'Objecció fiscal recapta 1.100 euros

Es repartiran entre la PAHC Bages, l'Aliança contra la Pobresa Energètica del Bages i la Xarxa d'Aliments de Manresa

Redacció
08 de juliol del 2015
Actualitzat a les 12:31h
Acabat el termini per presentar les declaracions de l'IRPF d'aquest any, la campanya d'Objecció Fiscal impulsada per diferents col·lectius al Bages ha reportat prop de 1.100,00 euros, recaptats per a ser repartits entre la PAHC Bages, l'Aliança contra la Pobresa Energètica del Bages i la Xarxa d'Aliments de Manresa, a parts iguals. 

En total, han estat una vintena de persones les que han volgut demostrar amb aquest acte de desobediència civil el seu rebuig a la despesa militar de l'Estat Espanyol, despesa que enguany augmenta per primera vegada des del començament de la crisi al 2008. 

Des que l'any 1982 va començar la campanya, any rere any són més les persones que aprofiten, al fer la seva declaració de renda, per mostrar el seu rebuig al militarisme i a les despeses gairebé fraudulentes dels diferents ministeris que hi tenen competències: Defensa, Indústria i d'Hisenda. La despesa total d'aquest any s'apropa als 17.000 milions d'Euros, un 3,79% del total de despeses pressupostades als Presupuestos Generals del Estado (PGE).

Segons asseguren els col·lectius impulsors de l'Objecció Fiscal, en alguns casos "s'amaga la despesa real que es produeix en certes partides, com per exemple el PEAS (Programes Especials d'Armament), pressupostant-ne 6,8 milions d'euros aquest any, coneixedors que els darrers 3 anys la despesa real d'aquesta partida ha estat de prop de 1.000 milions o la despesa lligada a la Investigació i el Desenvolupament de noves armes, que aquest any creix respecte l'any anterior un 43,5%, de 506,8 a 727 milionses, sent una part important crèdits a interès zero per a la indústria armamentista, partida inclosa al Ministeri d'Indústria que per tant tampoc sumen a la despesa del pressupost de Defensa".

Els col·lectius impulsors volen donar les gràcies a totes les persones que han decidit objectar aquest any, i animar-les que l'any vinent en facin partícips a familiars, amics i coneguts, per així anar sumant any rere any més declaracions amb Objecció Fiscal.