La SAREB demana el desallotjament de les famílies d'un bloc de la PAHC

Dos dels denunciats pel "banc dolent" declararan aquest dilluns als jutjats i la plataforma ha fet una crida a concentrar-se per mostrar-los el seu suport

Pere Fontanals
06 de juny del 2015
Actualitzat a les 16:43h
Bloc ocupat per la PAHC al carrer Sobrerroca.
Bloc ocupat per la PAHC al carrer Sobrerroca. | Pere Fontanals

Bloc ocupat per la PAHC al carrer Sobrerroca. Foto: Pere Fontanals


La SAREB, el 'banc dolent' propietari del bloc del carrer Sobrerroca alliberat per la PAHC el passat mes de febrer, segueix amb la intenció de desallotjar les famílies que hi viuen amb tres menors d'edat. Aquest proper dilluns a 1/4 de 12 del matí dos dels denunciats durant l'ocupació han estat citats als jutjats de Manresa per prestar declaració. La PAHC fa una crida a concentrar-se a les portes del jutjat per donar suport als seus companys.

El passat divendres 6 de febrer, la PAHC Bages va anunciar l'ocupació d'un bloc de quatre pisos "petitonets" del SAREB al carrer Sobrerroca de Manresa. Llavora era el quart edifici ocupat per l'Obra Social de la plataforma després del del carrer del Puigcardener, el juny de 2013; el del carrer Girona, l'abril de 2014, i el del carrer Amadeu Vives, l'agost del mateix any. Posteriorment, la PAHC va ocupar un cinquè edifici.

Segons van explicar membres de la PAHC, l'edifici del carrer Sobrerroca s'havia ocupat "feia alguns mesos", però es va decidir no fer-ho públic fins llavors. Es tracta d'un immoble amb quatre pisos de mida petita que, inicialment, va ser ocupat per tres famílies, una mare i la seva filla menor d'edat, una parella, i un home que té la custòdia compartida dels seus dos fills. Posteriorment hi va entrar a viure una quarta família.