La PAHC empapera el BBVA per ser el màxim accionista de Telefònica

La plataforma assegura que les accions continuaran si dijous no hi ha acord amb els vaguistes de la companyia de telecomunicacions

Pere Fontanals
03 de juny del 2015
Actualitzat a les 19:10h
Oficina del BBVA del carrer Guimerà, empaperada per la PAHC.
Oficina del BBVA del carrer Guimerà, empaperada per la PAHC. | PAHC

La PAHC Bages ha empaperat aquest dimecres al migdia les oficines del BBVA dels carrers Sobrerroca i Àngel Guimerà en solidaritat amb els vaguistes de les contractes de Telefònica. Com ha recordat el membre de la PAHC, Bernat Sorinas, el BBVA és, amb el 6,8% de les accions, el màxim accionista de la companyia de telecomunicacions, que aquest dijous mantindrà una reunió amb els treballadors de les subcontractes que estan en vaga des de fa més de dos mesos.

Sorinas adverteix que si aquest dijous no s'arriba a un acord satisfactori entre multinacional i treballadors "les accions de la PAHC Bages continuaran" per poc que els vaguistes els ho demanin. En aquests moments, la vaga està secundada per la CGT, Co.Bas i AST després que els sindicats majoritaris, CCOO i UGT, arribessin a acords amb la companyia que no van satisfer les pretensions dels treballadors. En aquest sentit, Sorinas reclama als sindicats majoritaris "que deixin d'estar al servei de les grans companyies i interessos econòmics i es posin al costat dels treballadors d'una vegada".

El personal tècnic de l'empresa Cobra, i de les subcontractes i autònoms que treballen per Telefònica - Movistar estan de vaga indefinida a tot l'estat per la imposició d'un nou contracte mercantil que rebaixa el barem aplicat a la feina que fan els tècnics. El personal subcontractat denuncia que amb aquesta rebaixa salarial han de fer una jornada laboral "inassumible" per mantenir un sou que els permet "sobreviure". Al Bages, on la vaga va començar el 7 d'abril, els treballadors es plantaven cada dia davant les dues centrals que la companyia té a Manresa per fer piquets informatius, fins que va finalitzar el contracte que la companyia tenia amb ells, fa dues setmanes, i no el va renovar.

L'aturada ha provocat nombroses incidències a la comarca i a tot l'estat, i l'empresa té molts problemes per cobrir les avaries amb que es troba ja que només compta amb el personal propi.