L'Ajuntament ofereix sostre temporal a dues famílies que dormien al carrer

La PAHC avisa que aquests temes no se solucionen "amb esparadraps" |La plataforma va portar diumenge aquestes famílies amb fills a la Policia Local i han passat la nit en un hostal, d'on una d'elles haurà de sortir aquest mateix dilluns perquè consta com empadronada a Callús

Pere Fontanals
01 de juny del 2015
Actualitzat el 02 de juny a les 10:55h
Façana de l'ajuntament de Manresa amb la bandera espanyola caiguda del seu pal.
Façana de l'ajuntament de Manresa amb la bandera espanyola caiguda del seu pal. | David Garriga

L'ajuntament de Manresa. Foto: David Garriga


La PAHC Bages ha aconseguit entre diumenge a la nit, i aquest dilluns al matí, parar el cop de dues famílies que feia més de 10 dies que dormien al carrer a Manresa. En una actuació d'emergència, diumenge a la nit els van acompanyar a la Policia Local i a través de serveis socials se'ls va allotjar provisionalment a l'hostal La Masia.

Però aquesta sortida ha resultat ser un "esparadrap" després que aquest dilluns al matí, en una reunió amb serveis socials, s'hagi volgut trobar una sortida de futur per als dos casos. Segons explica la PAHC a Manresainfo.cat, una de les famílies composada per una parella amb un fill de 8 anys, haurà de trobar la seva solució a Callús ja que estan empadronats allà. A l'altra família, composada per un matrimoni amb dos fills de 18 i 21 anys, se'ls ha allargat una setmana l'estada a l'hostal, amb els àpats inclosos. Durant aquest temps, però, hauran de buscar algú que els llogui una habitació a casa seva durant dos mesos, que cobrirà Càritas.

I després d'això, res més. En aquests moments, l'Obra Social de la PAHC, que ha ocupat cinc edificis a Manresa, es troba saturada, amb tots els habitatges ocupats per persones que no tindrien a on anar. Des de la plataforma s'assegura que "si l'administració no dóna solucions a aquestes dues famílies, ens veurem obligats a seguir ocupant". "No pot ser que hi hagi 8.000 habitatges buits a la ciutat i gent que dormi al carrer", han sentenciat. I es pregunten "de què serveixen les proposicions que s'aproven al ple si no es porten a terme".

Famílies en situació molt precària

La família empadronada a Callús, que en aquests moments té la dona i el fill de 8 anys a Múrcia a casa d'una germana d'ella, ha d'arribar de forma imminent a la capital del Bages, ja que la germana se'n va a viure a la regió de París, també per buscar-se la vida. L'home porta 12 dies dormint en barraques de pagesos dels afores de la ciutat. Dimarts, amb membres de la PAHC aniran a l'Ajuntament de Callús per trobar-se amb els serveis socials.

L'altra família, la que tindrà poc més de dos mesos d'allotjament, està composada per un matrimoni amb dos fills de 18 i 21 anys, i durant tot aquest temps han estat dormint en entrades de pàrquings de la ciutat.

Tant una com l'altra família no tenen cap tipus d'ingressos.