La rotonda de la Bonavista fa reflotar el consens del POUM

CiU, PP i la CUP voten a favor de tirar endavant la construcció del nus que enllaçarà la carretera del Pont de Vilomara amb el Passeig

Pere Fontanals
22 de maig del 2015
Actualitzat a les 10:35h
Projecte aprovat en pla per a la rotonda de Bonavista.
Projecte aprovat en pla per a la rotonda de Bonavista. | AjM

Projecte aprovat en pla per a la rotonda de Bonavista. Foto: AjM


Mateix dibuix que en l'aprovació inicial del POUM. Vots a favor de CiU, PP i la CUP, i abstenció de la resta. El darrer ple del mandat a Manresa ha debatut aquest dijous el traspàs de la titularitat de la carretera de Santpedor, a la pràctica d'un tram de la BV-4501, de la Diputació de Barcelona a l'Ajuntament de Manresa per subsanar una situació que provocava que el consistori no pugués intervenir urbanísticament en el tram urbà d'aquesta via al no ser-ne el titular.

Però a banda de la seva titularitat, el dictamen portava l'afegitó d'un milió sis-cents mil euros que dóna la Diputació en concepte de manteniment de la via, però que necessàriament s'ha d'invertir en la mateixa carretera de Santpedor. El regidor d'Urbanisme, Ramon Bacardit ho va explicar als grups municipals.

Ruth Guerrero, per part el partit socialista, va exposar que el seu grup s'abstendria, ja que tot i que estaven d'acord amb el "traspàs de titularitat" de la via, ja quan es va dibuixar la rotonda en el document del POUM "no ens va convèncer", i el PSC preferiria invertir els diners en l'adequació de "més tram de carretera de Santpedor" que no pas en aquesta rotonda.

L'enfrontament que han mantingut durant la campanya CiU i ERC va semblar, per un moment, que es traslladava al saló de sessions en la rèplica que va fer Bacardit a la intervenció de Joan Vinyes. El republicà va justificar l'abstenció del seu grup en el fet que consideren que seria millor "fer la rotonda completa" i que si "ha de ser provisional, no cal gastar tants diners". L'explicació d'ERC es basava en el fet que només queden dues expropiacions en l'illa de Bonavista i que, en el moment d'efectuar-se es podria fer una rotonda més completa.

Bacardit va respondre dient que els tècnics de mobilitat recomanen la rotonda proposada i no una més gran, "que no funcionaria", i que, per tant, es presentava com la rotonda definitiva, "una demanda de fa molts anys de la ciutadania". Sobre el cost, el convergent li va deixar anar que era "el mateix que va costar el Parc Vila Closes", i va acabar instant els republicans: "ajudin, siguin progressistes, i no pateixin perquè la rotonda no hipoteca els seus somnis futurs", sobre acabar de tirar els dos blocs que queden a terra "per obrir aquesta zona de la ciutat".