Un candidat de Ciutadans, agredit mentre muntava la parada a Manresa

El cap de llista, Antonio Espinosa, afirma que l'enfrontament s'ha iniciat "per una qüestió política", mentre que l'altra part assegura que l'agredit havia fet un comentari burlesc sobre la seva filla adoptada, que és negra |L'agredit ha acabat a l'hospital amb el braç trencat a l'altura del canell

Pere Fontanals
16 de maig del 2015
Actualitzat el 18 de maig a la 1:33h
Paradeta de Ciutadans, amb elements per terra, poc després dels fets.
Paradeta de Ciutadans, amb elements per terra, poc després dels fets. | ToniFrancitorra

ÚLTIMA HORA: L'acusat de l'agressió a un membre de C's implica el cap de llista en la baralla

El candidat número 9 de la llista de Ciutadans a Manresa, Miguel Romero, ha hagut de ser traslladat a l'hospital Sant Joan de Déu de Manresa amb una fractura al canell i el llavi partit, que li ha provocat una ferida molt aparatosa, després de ser agredit aquest dissabte a 2/4 de 6 de la tarda mentre muntava una paradeta informativa a la plaça Valldaura de Manresa.

Els fets han tingut lloc a primera hora de la tarda quan quatre militants del partit, entre els quals es trobava el cap de llista, Antonio Espinosa, estaven muntant una parada informativa a la plaça Valldaura. Segons declaracions d'Espinosa a Manresainfo.cat, els homes de dos matrimonis amb fills petits s'han acostat a la parada i han començat a parlar amb ells fins que la conversa ha pujat de to i els dos homes han començat a increpar-los i a llençar-los insults.

De les paraules s'ha passat a les mans "i no s'han conformat només amb tombar la taula, sinó que un d'ells ha colpejat el company a la cara, li ha trencat les ulleres i el llavi, amb la mala sort que quan ha caigut s'ha fracturat el canell". "Aquesta agressió s'ha iniciat per una qüestió política", ha assegurat al diari Espinosa, que a l'agència EFE, ha concretat més dient que aquests fets "són conseqüència del clima de tensió que està provocant el discurs irresponsable i incendiari d'Artur Mas".

Després d'això, el propi Antonio Espinosa ha trucat als Mossos, que s'han presentat ràpidament al lloc dels fets acompanyats d'una ambulància que ha traslladat Romero a Sant Joan de Déu. Poc després la patrulla dels Mossos d'Esquadra ha localitzat a les dues parelles, i gràcies a la identificació del cap de llista de Ciutadans, ha detingut al presumpte agressor, que ha estat traslladat a comissaria per prendre-li declaració. Ciutadans, per la seva part, també ha presentat denuncia.

L'entorn de l'agressor acusa el candidat agredit de "comentaris racistes"
Persones properes a l'agressor consultades per Manresainfo.cat referenden els fets tal i com els narra Espinosa fins al moment en que l'enfrontament ha passat de les paraules a les mans. El detonant de l'agressió ha estat que "el membre de Ciutadans s'ha referit de manera despectiva i burlesca cap a la filla" adoptada de l'agressor, que és negra "amb comentaris racistes". És en aquell moment que el pare ha agredit al membre de Ciutadans. Fins i tot, el client de la terrassa d'un bar proper ha relatat que la ferida al llavi de la víctima "ha provocat el vessament de molta sang", però que la taula de la paradeta que estaven muntant "ha caigut com a conseqüència d'una bufada de vent".

Romero, membre de Creu Roja i col·laborador del Banc d'Aliments d'Igualada
Aquesta afirmació de l'agressor encara ha indignat més als membres de Ciutadans presents durant els fets. Miguel Romero, amb qui ha pogut parlar Manresainfo.cat, ha assegurat que ell porta molts anys treballant de costat amb població immigrada ja que fa més de 2 anys que col·labora amb Creu Roja i el Banc d'Aliments d'Igualada. "És, sense cap tipus de dubte, la persona de la Catalunya Central amb més sensibilitat social que conec", ha afirmat el cap de llista, Antonio Espinosa.

Premsa de Mossos d'Esquadra ha corroborat l'agressió i el trasllat hospitalari, i ha situat l'avís de l'incident a 2/4 de 6 de la tarda.