L'FP del Lacetània, a la principal fira industrial del món, a Hannover

Els set alumnes de l'FP Dual del Lacetània, amb el professor, a Hannover.
Els set alumnes de l'FP Dual del Lacetània, amb el professor, a Hannover. | INS Lacetània
Redacció
15 de maig del 2015
Actualitzat a les 12:16h

Set alumnes del grau superior en Mecatrònica de l'Institut Lacetània, que s'imparteix en modalitat dual, han viatjat a Hannover per visitar la principal fira industrial del món. El viatge ha estat possible gràcies a la implicació de les empreses que participen en la formació pràctica d'aquests alumnes i que els han subvencionat econòmicament i els han facilitat les entrades a la fira. L'experiència ha servit per posar els estudiants en una situació empresarial real, ja que a més han hagut de complir encàrrecs fets per les empreses, com cercar possibles proveïdors entre els expositors.

El viatge ha tingut per objectius donar continuïtat a la formació acadèmica dels alumnes, fent-los prendre consciència de les empreses existents a nivell mundial, conèixer les novetats tecnològiques del sector industrial, parlar amb la resta d'expositors en anglès i trobar elements o productes aplicables a les empreses on estan fent la seva formació pràctica. A la vegada, també ha esdevingut un premi i un incentiu per aquests alumnes que enguany finalitzen el seu cicle de grau superior.

Les empreses que han col·laborat en aquest viatge han estat Pujol Muntalà Gear Solutions, que va facilitar les entrades a la fira i va acollir el grup d'alumnes al seu estand, i Esquís Rossignol, Veserkal Tesi, Beralmar i Eproject4, que van oferir una ajuda econòmica per al viatge als alumnes que estan fent el conveni dual a les seves empreses.

Els estudis de grau superior en Mecatrònica s'imparteixen a l'institut Lacetània en modalitat dual, el que significa que els alumnes combinen la formació a les aules amb pràctiques remunerades en empreses. Es tracta d'uns estudis als quals només poden accedir alumnes que prèviament ja tinguin una titulació de grau superior en Disseny en la fabricació mecànica, Programació de la producció en fabricació mecànica o Automatització i robòtica industrial, cursats en qualsevol institut de Catalunya, i que permeten en un únic curs acadèmic obtenir un altre títol de grau superior.