Més de 1.500 alumnes del Bages participaran a la Cantània

Redacció
10 de maig del 2015
Actualitzat a les 21:13h

La propera setmana torna el Cantània al Kursaal. Foto: MEES


Més de 1.500 nens i nenes de 5è i 6è de Primària de 44 escoles de la comarca del Bages (12 de Manresa i 32 de la resta de la comarca) participaran la setmana vinent, de dilluns a divendres en els 6 concerts d''Al bell mig de la terra', la cantata amb música de Xavier Pagès i text de Carlota Subirós, que forma part del projecte Cantània d'enguany i que ja fa 26 anys que promou L'Auditori de Barcelona. 

Aquesta és la novena edició de Cantània a Manresa, un projecte que ha anat creixent cada curs. L'any passat es van batre rècords de participació, amb 1.580 nens i nenes (l'any anterior havien estat 1.045) de 44 escoles (l'any anterior, 30) i se'n van fer 6 concerts (en les edicions anterior, se'n feien un màxim de 4). Enguany es manté la xifra de participants a 1.582 alumnes de Primària de 44 escoles i 6 concerts, de dilluns a divendres a les 9 del vespre a la Sala Gran del Kursaal de Manresa i divendres, també a les 5 de la tarda. 

Al bell mig de la terra ens explica que En Khalil, un noi d'origen africà que fapoc temps que viu en una ciutat del sud d'Europa, està fascinat per una cosa que ha vist per primera vegada a la vida. És una bèstia gegant, un paisatge de llum i de colors, una extensió d'aigua increïble. És la mar Mediterrània, que ha estat durant milers d'anys lloc de trobada per a viatgers, comerciants, músics, poetes, emigrants... Un mar situat “entremig de les terres”, al bell mig de la terra, que conté simbòlicament molts valors essencials de la cultura, de la natura, de la història i del nostre present més immediat...

Cantània és una activitat adreçada a l'alumnat de segon i tercer cicle de Primària. Per a poder-hi participar, el seu professorat de música assisteix a dues jornades de treball a partir de les quals va preparant el repertori amb els nens que faran els concerts. Cada escola té el disc per poder treballar sobre les parts instrumentals des de 6 mesos abans dels concerts. Cada any s'estrena una cantata per a instrumentistes i gran cor.

El projecte Cantània
Cantània és una activitat amb diferents fases d'actuació: sessions de formació amb el professorat, treball del professorat a la seva aula i concerts finals interpretats per l'alumnat inscrit. Durant tot el curs escolar es treballa tant des de l'organització com des de l'escola. L'objectiu és organitzar un acte per als alumnes que, per les característiques globals pensades exclusivament per a ells, per la qualitat i per la implicació personal i col·lectiva en l'acte, es converteixi en una vivència musical important i inoblidable per a tots.

Aquesta cantata serà cantada per uns 40.000 nens de 3r, 4t, 5è i 6è d'Educació Primària durant els mesos de maig i juny de 2015 a L'Auditori de Barcelona, El Vendrell, Figueres, Granollers, Manresa, Mataró, Olot, Sant Cugat del Vallès, Vic, Vilafranca del Penedès, Parla, Saragossa, Sevilla, Valladolid, Brussel·les (Bèlgica), Koblenz i Neustadt (Alemanya).