Els candidats d'ERC al Bages fan una jornada de formació al Pont

Redacció
26 d'abril del 2015
Actualitzat a les 11:48h
Candidats d'ERC al Bages que van fer la jornada de formació.
Candidats d'ERC al Bages que van fer la jornada de formació. | ERC

Candidats d'ERC al Bages que van fer la jornada de formació. Foto: ERC


Aquest dissabte, diversos representants de les candidatures d'ERC Bages s'han reunit en una jornada de formació a El Pont de Vilomara, amb la participació del diputat Dionís Guiteras, el president d'ERC-Bages Lluís Oliveras i també de Marc Sanglas, secretari nacional de Política Municipal.

Abans de començar la sessió de treball hi ha hagut una valoració molt positiva de la tasca feta fins ara mateix i de les expectatives que a tot arreu desperta: ERC Bages ha enllestit fins a 32 candidatures sobre el total dels 35 municipis que fins ara mateix conformen el Bages. D'aquestes, 24 ho fan directament com a ERC i 8 més amb denominacions específiques. 

Les xifres indiquen, doncs, un increment de quatre candidatures respecte l'any 2011 i situen la formació republicana molt a la vora d'abastar tot el territori. Segons Lluís Oliveras, president d'ERC-Bages, "a la pràctica cobrim el 99,35% de la població del Bages. I doncs, només 1207 habitants -la suma de Castellfollit, Rajadell i Aguilar- no tindran opció de votar ERC a les municipals". 

Amb tot allò que més valora el dirigent republicà és el contingut d'aquestes candidatures: "Hem treballat per ser presents arreu, és clar, però allò que més ens satisfà és que des del 2011 hem treballat per a confeccionar veritables equips. Per cohesionar els que ja existien, i per arribar a més gent que s'han volgut comprometre amb el nostre projecte. Tenim, fet i fet, 32 equips molt ferms, tots a punt per governar des d'ara mateix". 

Al costat del 14 alcaldables que repeteixen, n'hi ha 18 de nous, que es presenten per primera vegada, "i que conformen un total de 468 persones disposades a treballar generosament pel municipi i pel país, per transformar la nostra realitat, per fer costat a qui ara mateix més ho necessiten". Dels 468 candidats, 256 són homes (54%) i 212 dones (46%), i més de la meitat independents que s'han incorporat a les candidatures d'ERC.

Per la seva part, el secretari de Política Municipal, Marc Sanglas, ha afirmat que "arreu hem superat els objectius fixats per la pròpia organització, conseqüència de la forta mobilització i il·lusió de les bases d'Esquerra Republicana. I el Bages no n'és cap excepció sinó més aviat un exemple: des de Manresa al més petit dels 32 municipis on volem ser presents, volem ser més per poder treballar més. Amb tots els electes, amb tots els amics, amb tots aquells qui ens fan costat i confiança: els 32 equips que Lluís Oliveras assenyalava". El mateix Sanglas ha acabat la seva intervenció manifestant que "ERC es configura com el pal de paller del municipalisme d'esquerres del nostre país: les 715 candidatures d'ERC esdevindran la veritable força de canvi que des dels nostres pobles i ciutats impulsarà el nou país, contribuint a la justícia social, la regeneració democràtica i la independència de Catalunya".