Súria celebra la diada de Sant Jordi amb animació

Redacció
24 d'abril del 2015
Actualitzat a les 17:09h
Espectacle 'Els colors de la pluja' a la plaça de Sant Joan de Súria.
Espectacle 'Els colors de la pluja' a la plaça de Sant Joan de Súria. | AjSú

Espectacle 'Els colors de la pluja' a la plaça de Sant Joan de Súria. Foto: AjSú


Súria va celebrar la diada de Sant Jordi amb animació i el protagonisme habitual de les parades de llibres i roses als carrers del centre urbà. La plaça de Sant Joan va ser al llarg de la tarda l'escenari de les activitats organitzades dins del programa 'Sant Jordi, festa de la cultura', amb l'espai 'La Biblioteca al carrer', tallers de primavera a càrrec de les AMPA de les escoles i l'espectacle teatral 'Els colors de la pluja'.

Les activitats de la plaça de Sant Joan van aplegar un públic bàsicament familiar. El bon temps va acompanyar el desenvolupament de la jornada, emmarcada en el conjunt de l'ampli programa d'actes que es va iniciar a Súria el passat 16 d'abril i es tancarà aquest diumenge 26 d'abril.

'La Biblioteca al carrer' va posar a l'abast de grans i petits un espai per a la lectura i per posar els llibres i altres documents escrits i audiovisuals a l'abast de tothom. Els tallers de primavera també van registrar una activitat constant. Finalment, la companyia La Nona Teatre va oferir una reflexió sobre el temps amb el seu espectacle 'Els colors de la pluja'.

El programa de Sant Jordi a Súria ha estat organitzat per l'àrea de Cultura de l'Ajuntament, amb el suport de la Biblioteca Pública i de la Diputació de Barcelona, dins de les activitats del programa Súria Municipi Lector.

Els darrers actes previstos del programa són els següents:

Divendres, 24 d'abril
- 19.00 h. 'Mar'. Performance de dansa, pintura, música, projecció d'imatges i poesia a càrrec, respectivament per a cada disciplina, de Maria Pelfort Bartuló, Mabel Nieto Agüera, Marc Pusó Badia, Daniel Enguix Nieto i Irene Carreño Sánchez. L'acte serà precedit amb la presentació del making off i del curtmetratge de temàtica dramàtica 'Annex 1' de Maria Agut. Lloc: Casal de Joves.

Diumenge, 26 d'abril
- 11.30 h. 20a Mostra de Dansa. Coreografies d'escoles d'arreu de Catalunya, presentada per l'Escola de Ballet M. Cinta. Lloc: plaça de Sant Joan (en cas de pluja, a la nau de Ca l'Agut).

Presentació del llibre 'El venedor de somnis i altres contes‟
La Biblioteca Pública es va omplir dimecres 22 d'abril en la presentació del llibre 'El venedor de somnis i altres contes' de Xavier Enguix, amb il·lustracions d'Eva Salvador. Amb aquest acte es tancava el cicle 'Per Sant Jordi, llibres de casa', que en l'edició d'enguany ha ofert la presentació de vuit publicacions vinculades a Súria.

Al començament de l'acte, la regidora d'Educació i Cultura, Ana Pérez, va remarcar que els llibres presentats enguany han tocat "tots els gèneres", com la poesia, la novel·la, el conte, la recerca històrica, el teatre i els palíndroms.

En relació amb el llibre de Xavier Enguix, la regidora va explicar que, tot i que els contes del recull s'adrecen preferentment als infants, també ofereixen motius de reflexió als adults perquè parlen de "valors universals" com la solidaritat, l'amistat o les relacions familiars. Ana Pérez també va felicitar Eva Salvador per les seves il·lustracions, "molt originals i molt personals".

Aquesta és la segona obra de Xavier Enguix, després de 'Tornaré a Sorisa', presentada l'any 2012. L'autor d''El venedor de somnis i altres contes' va explicar que aquest nou llibre està dedicat "als que pateixen la crisi, especialment als infants i a la gent gran". Xavier Enguix va comentar que els divuit contes del llibre tenen una marcada intencionalitat didàctica, "de la qual no em puc desprendre" per la seva llarga trajectòria en el món de l'educació.

Xavier Enguix va animar tothom a escriure, "encara que penseu que el vostre treball no el llegirà mai ningú" perquè el fet de posar per escrit les pròpies idees, records o reflexions "ja és un èxit". També va mostrar el seu agraïment a les persones que han fet possible la publicació del llibre, com Eva Salvador, Daniel Enguix i Irene Carreño.

Durant l'acte, Eva Salvador va comentar que l'element comú de totes les il·lustracions del llibre són "les persones". També van ser llegits fragments del llibre, a càrrec de Teresina Reguant i Laura Vila, i alumnes de l'Escola Municipal de Música hi van interpretar diferents peces musicals. En aquest sentit, la regidora d'Educació i Cultura va agrair la participació de l'Escola en les diferents activitats que es porten a terme a la vila.

Com en anteriors presentacions del cicle 'Per Sant Jordi, llibres de casa', l'acte va comptar amb la presència de l'alcalde Josep Maria Canudas i altres membres de la corporació municipal.
Arxivat a