El president d'Òmnium estrena el Llibre Gegant del Passeig

El president d'Òmnium, Jordi Corrons, ha estrenat el Llibre Gegant del Passeig.
El president d'Òmnium, Jordi Corrons, ha estrenat el Llibre Gegant del Passeig. | Diesa
Redacció
23 d'abril del 2015
Actualitzat el 25 d'abril a les 22:40h

El president d'Òmnium, Jordi Corrons, ha estrenat el Llibre Gegant del Passeig. Foto: Diesa


El president d'Omnium Bages, Jordi Corrons, ha inaugurat aquest dijous al matí una nova edició del Llibre Gegant del Passeig, una singular iniciativa que permet a tothom qui ho vulgui convertir-se en coautor d'una història. Corrons hi ha donat el tret de sortida amb un text molt obert que convida a imaginar el que li pot passar al personatge protagonista després de fer el seu primer pas del dia. El llibre restarà obert al llarg de tota la jornada per rebre les contribucions de tots els autors que ho vulguin, a la parada que comparteixen Diesa, el Centre de Normalització Lingüística Montserrat i Regió7 al Passeig de Manresa, a l'alçada del quiosc Canaletes.

Aquest matí també ha quedat inaugurada la segona edició de la fira d'intercanvi de llibres en català, un projecte que vol fer arribar la cultura a tothom i allargar la vida dels llibres, facilitant que arribin al màxim de persones possible. La fira va tenir una molt bona acollida en la primera edició i estarà oberta durant tot el dia d'avui per tal que les persones que hagin portat llibres per intercanviar en puguin recollir un altre.

Al llarg de la jornada la parada conjunta de Diesa, el CNL Montserrat i Regió7 acollirà diferents activitats obertes a tothom. Al migdia hi ha actuat el grup manresà Bob i el Lladre, que ha presentat la seva primera cançó pròpia. A la tarda, les Cuineres del Bages oferiran una degustació de xarrup de xocolata a tots els coautors del llibre i a les 6 l'escriptor Llorenç Capdevila escriurà al Llibre Gegant. La jornada d'avui també serveix per donar el tret de sortida al concurs infantil de dibuix de Quin Passeig, ja que tots els nens que ho vulguin poden recollir la seva làmina a la mateixa parada.