Un manresà treu un manual d'iniciació en el domini i la submissió sexual

Dhanko, l'autor de "Detrás de las Sombras", admet que la irrupció als cinemes de "Cinquanta ombres d'en Grey" ha ajudat a normalitzar la pràctica del BDSM entre les parelles

Redacció
14 d'abril del 2015
Actualitzat el 15 d'abril a les 12:00h
Dhanko, Juanjo, l'autor manresà de 'Detrás de las Sombras'
Dhanko, Juanjo, l'autor manresà de 'Detrás de las Sombras' | Arxiu particular

Admet que la irrupció als cinemes de 'Cinquanta ombres d'en Grey' ha ajudat a que moltes persones hagin perdut tabús amb el món del BDSM, el que popularment era conegut com a Sado-Maso, però que com explica Dhanko "inclou moltes més pràctiques sexuals relacionades amb el domini i la submissió". "El món del BDSM actual està molt més alliberat i és molt més practicat que no pas quan jo em vaig iniciar a finals dels noranta", afegeix.

Dhanko és el nom de rol de Juanjo, el manresà que ha escrit 'Detrás de las Sombras. Manual básico de iniciación al BDSM', de l'editorial Luhu. Es tracta, com diu la promoció del llibre d'un "senzill, introductori i amè manual de BDSM, que ens ajudarà a contestar preguntes, adquirir coneixements bàsics, crear uns ciments forts i segurs, conèixer-nos o descobrir-nos i viure la sexualitat oculta sense pors".

Dhanko és un formador en BDSM. De fet. Aquesta és la seva principal activitat professional. Assegura que "molta més de la que ens pensem practica d'una forma o una altra una sexualitat basada en el domini i la submissió". El BDSM, de fet, "no és la pràctica sexual amb dolor, o no ho és necessàriament", s'assembla més "a un joc de rol" que es pot practicar a casa "però també fent un cafè o en un restaurant" ja que sobrepassa el pur joc sexual relacionat amb els genitals i es pot traslladar a qualsevol àmbit de la vida, "sempre amb el consentiment de totes les parts", aclareix.

El BDSM té també una funció terapèutica ja que en la majoria de casos equilibra el rol que l'individu desenvolupa a la seva vida professional i personal. "Gairebé en tots els casos que conec, qui en la seva vida professional ha de manar molt, quan practica BDSM assumeix el rol submís, i a la inversa", assegura l'escriptor, que afegeix "si hi jugues bé, el BDSM uneix molt les parelles ja que allibera la ment i aporta honestedat vers l'altre".

"Quan em vaig inicial, en la dècada dels 90, el BDSM era molt més tancat, era practicat per elits, i a la majoria de trobades on es parlava del tema no hi podies assistir si no era amb invitació", afirma Dhanko. "Ara, l'alliberament sexual dels darrers anys, la literatura i el cinema, han obert normalitzat el BDSM", segueix, "això i el fet que no necessàriament és car si no és que siguis molt fetitxista" fa que, segons l'autor, "cada vegada hi hagi més parelles que ho practiquin".

'Detrás de las Sombras. Manual básico de iniciación al BDSM' es ven generalment en botigues de productes eròtics més que no pas en llibreries. A Manresa, es pot comprar a La Poma d'Eva.

'Detrás de las Sombras', el manual d'iniciació al BDSM