La PAHC Bages allibera el seu cinquè bloc a Manresa

L'edifici, propietat de la SAREB, és al carrer Montealegre, 72

| 29/03/2015 a les 18:26h
Especial: Obra Social de la PAHC
Arxivat a: Societat, PAHC Bages, habitatge
Aquesta notícia es va publicar originalment el 29/03/2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Bloc ocupat per la PAHC al carrer Montealegre, 72. Foto: PAHC


La PAHC Bages ha alliberat aquest dissabte el 14è bloc de la SAREB per a l'Obra Social de la PAH i amb aquest ja son mes d'una trentena de blocs en tot l'estat rescatats de la Banca i la SAREB, cinc dels quals a Manresa.

Un centenar de membres de la plataforma van sortir del segon bloc que havien ocupat i van anar fins al carrer Montealegre, 72, on després d'ocupar-lo, ja hi van entrar a viure dues famílies.

Amb aquest, ja són 5 els blocs que la PAHC ha alliberat a Manresa en menys de dos anys, des que es va iniciar la campanya Obra Social a Manresa. Durant aquest període l'Obra Social al Bages ha acollit un total de 150 persones, entre les quals hi han 64 menors de les 40 famílies que a dia d'avui no tenen una solució real a la problemàtica d'habitatge que actualment tenim al nostre país. L'obra social de la PAH neix al 2011 per donar solució a totes aquelles famílies que es queden sense llar cada dia.

En aquests últims mesos la PAHC Bages acull a les seves assemblees setmanalment, més casos de lloguer que d'hipoteca "demostrant que les polítiques d'habitatge de l'administració no donen resposta a les necessitats de les famílies en exclusió social, fent cada vegada mes difícil la seva reinserció laboral, econòmica i habitacional".
Publicitat

COMENTARIS

Notícia o pamflet?
Heragoras, 29/03/2015 a les 20:58
+13
-8
No vull entrar a valorar l'activitat de la PAHC.
Com pot ser que un diari publiqui una notícia emprant un enfocament clarament d'article d'opinió i fent servir expressions com "alliberar" blocs?
No diu gaire a favor de la seriositat del diari...
I reitero que no qüestiono el que fa la PAHC.
si se pude
Anònim, 30/03/2015 a les 01:08
+3
-8
Si esta cerrado. Se abre y se libera. Es facil.y esta todo mundo invitado a ir a las asambleas que se celebran cada domingo.en el ateneu plaza del ayuntamiento.si se puede
Noticia
Patricio, 30/03/2015 a les 02:02
+2
-10
Doncs jo crec que "alliberar" es una expressió tan vàlida com "okupar" i que no li treu objectivitat. De fet es el que es, alliberar espai perque hi visquin les persones.
Sense frè
Anònim, 30/03/2015 a les 06:26
+4
-8
Com l'Ajuntament no pari aquestes activitats... al final serà massa tard..
Resposta al Sense frè
Aleix, 30/03/2015 a les 08:17
+6
-6
Si es fan aquestes activitats com diu vostè, és perquè l'ajuntament no fa res al respecte per solucionar el tema de l'habitatge.
Resposta
Anònim, 30/03/2015 a les 09:14
+4
-4
Us recordo que um dels blocs que es van alliberar, està en procés de cesió a l'ajuntament per tal que gestioni el tema del lloguer social i regularitzar la situació de les famílies que viuen allá. Que es el que es busca, que els pisos que portaven anys buits en mans dels bancs passin a formar part de la cartera de serveis socials de l'ajuntament per tal de donar una sortida a tothom que perd la seva casa ja sigui per hipoteca o per què no poden pagar el lloguer.
Perque comprar
Anònim, 30/03/2015 a les 12:01
+5
-3
Yo treballant 20 anys per poder comprar el meu pis cuant em surt mes barat una patada a la porta i au aixo que m'estalviu
Doncs si, perque comprar...
Patricio, 30/03/2015 a les 13:37
+2
-1
Doncs si, potser es el millor. O potser es millor deixar la gent al carrer per respecte a tu, que pagues religiosament des de fa 20 anys, ara, quan et toqui rebre a tu i et quedis com la resta, al carrer, no et queixis.
Gheorghe M. Berchesan
Anònim, 30/03/2015 a les 21:43
+4
-3
ole la PAHC. Gente valiente. Todos los que se quejan de las actividades de la PAHC, tendrías que saber que estas no serian necesarias si el ayuntamiento se haría cargo como institución de los ciudadanos que es. Hacer la labor que hace la PAHC es obligación del ayuntamiento pero este hace tiempo que se olvido de sus obligaciones con los ciudadanos. Asi que a criticar menos a la PAHC cuando los verdaderos culpables de esta situación son los que no ponen las instituciones al servicio de los ciudadanos y ciudadanas.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
La presidenta de l'Avinent, Mercè Rosich, ben molla en el fossat dels obstacles | Canal Taronja