L'Ajuntament de Súria compra l'edifici de Cal Pau

Hi ubicarà equipaments i es millorarà l'entorn urbà

Redacció
24 de març del 2015
Actualitzat a la 13:14h
Acte de formalització de la compra de l’edifici de Cal Pau.
Acte de formalització de la compra de l’edifici de Cal Pau. | AjM

Acte de formalització de la compra de l’edifici de Cal Pau. Foto: AjM


L'Ajuntament de Súria va formalitzar dilluns 23 de març la compra de Cal Pau, l'emblemàtic edifici del centre urbà que va acollir l'històric hostal i restaurant del mateix nom. L'immoble ofereix unes característiques d'ubicació i superfície que són idònies per resoldre algunes de les necessitats d'equipaments públics que a hores d'ara presenta la vila.

L'acord de compra va ser signat per l'alcalde Josep Maria Canudas i els administradors concursals per un preu de 103.500 euros + IVA, per sota del valor cadastral de les finques que integren Cal Pau a causa del seu precari estat de conservació.

Cal Pau té una superfície aproximada de 800 metres quadrats i dóna front als carrers Salvador Vancell (davant la plaça de Sant Joan), Sant Antoni Maria Claret (a tocar de l'església parroquial) i Sant Lluís. L'edifici és buit des del tancament de l'històric restaurant surienc, fa prop d'una quinzena d'anys.

La titularitat pública de Cal Pau permetrà aturar l'avançat procés de deteriorament de l'immoble, guanyar espai per a equipaments públics i millorar-ne l'entorn. Una altra de les raons que justifica la seva compra és que actualment no existeix al centre de la vila cap altra finca de característiques i possibilitats d'aprofitament similars.

El tipus d'equipament que s'instal·larà a Cal Pau es determinarà a partir d'una valoració de les principals necessitats de la vila i una anàlisi de les característiques de l'espai.

En les properes setmanes serà enderrocada la part de l'immoble que té façana amb el carrer Sant Antoni Maria Claret com a pròleg de les obres d'urbanització que es portaran a terme en aquesta via urbana, finançades pel Pla Xarxa de la Diputació de Barcelona. El solar resultant de l'enderrocament es convertirà en un espai que permetrà esponjar el sector de l'església parroquial de Sant Cristòfol.

Cal Pau era el nom popular de la històrica Fonda Guilà, que durant prop d'un segle va ser el principal hostal i restaurant de la vila. L'establiment forma part de la memòria col·lectiva i personal de molts suriencs i surienques, ja que durant molts anys va ser punt de trobada habitual i escenari de tota mena de celebracions familiars i col·lectives.
Arxivat a