MoiàDeute es queixa al Síndic davant l'actitud «poc col·laborativa» de l'Ajuntament

L'associació va denunciar a un representant de la institució la nul·la resposta del consistori davant l'informe tècnic sobre les obres de MoiàFutur del passat 7 de novembre

Redacció
16 de març del 2015
Actualitzat a les 12:43h
"L'ajuntament de Moià incompleix tots els terminis legals i ètics i segueix sense donar resposta a les propostes i consultes que varem formular el passar 7 de novembre", han publicat els membres del col·lectiu MoiàDeute a la seva pàgina web aquest matí. I és que tal com informava Manresainfo el passat mes de desembre, els l'Associació de Veïnal d'Afectats pel Deute de Moià van entregar un informe tècnic a l'alcaldia elaborat per l'arquitecte Jordi Costa on es posaven de manifest possibles irregularitats de caràcter tècnic comeses en els projectes de MoiàFutur quan Josep Montràs n'era l'alcalde. Des d'aquell dia i fins ara, segons afirmen els de MoiàDeute, "no hem rebut cap resposta".

És per aquest motiu que, aprofitant la visita que va fer a la vila un representant del Síndic de Greuges, "li vam formular una queixa formal per aquests fets", expliquen els del col·lectiu, que lamenten que "els terminis de l'administració ja són prou lents i complexos" com perquè s'apliqui, a més, "el silenci administratiu"

Des de MoiàDeute s'exposa que estan treballant amb altres accions, com la de comentar als advocats què cal fer davant "la poca col·laboració de l'ajuntament". Es troben en una situació, diuen, "que entorpeix la tasca d'investigació i en conseqüència el procés judicial que tenim iniciat des de l'associació per esbrinar les causes del deute i els seus responsables". 

Amb aquesta actitud poc col·laborativa per part de l'ajuntament, els de l'associació situen a l'actual equip de govern "més com a encobridor dels fets que com a denunciant i part activa de la investigació", mentre reiteren que "Moià mereix un major compromís dels seus nous governants amb la revisió i reparació de les irregularitats que han generat, en el passat, l'important deute que ens té lligats de mans i peus a tota la gent del poble".
Arxivat a