L'Aixada arriba fins a la Plaça Gispert amb la Fira del Xapo

Serà el cap de setmana del 28 de febrer i 1 de març, coincidint amb la celebració de les festes de la Llum

Redacció
24 de febrer del 2015
Actualitzat a les 16:22h
La Fira del Xapo, organitzada pel col·lectiu que integra el Mercat Somiatruites en col·laboració amb l'Alzina Cafeteria llibreria, el Cafè l'Havana i la Llibreria Papasseit, celebra la seva segona edició. Els creadors d'aquest esdeveniment confien en "repetir l'èxit de l'anterior edició del mercat, amb una variada oferta d'activitats gratuïtes".

Tant el dissabte com el diumenge (de les onze del matí i fins a les nou del vespre), la Plaça Gispert s'omplirà de les parades del Mercat Somiatruites i la música dels PD's Danilsan i Garfun. Pels més menuts hi haurà tallers i les llambordes de la plaça es convertiran en una pissarra gegant. 

La fira, però, quedarà oficialment inaugurada el dissabte a les dotze del migdia, amb el pregó a càrrec del poeta Xavier Giol i la dansa del Gegant Bisbe del grup Gatzara, seguit d'una arrossada popular a mans del cafè L'Havana. A dos quarts de cinc de la tarda tothom que ho vulgui podrà gaudir de la música popular dels Balcans, de la mà dels Gipsy Kroket's Quartet. A les sis, la companyia Contaminando Sonrisas oferirà la mostra de clown contemporani "Le voyage". 

La programació d'activitats de la primera jornada de fira finalitzarà a dos quarts de vuit del vespre a la Llibreria Papasseit, amb la presentació del llibre "Brinam" de Víctor Sunyol, que reflexiona precisament sobre el món de l'espectacle.

Les activitats programades pel diumenge 1 de març començaran a dos quarts d'una del migdia amb el concert d'antifolk de The Missing Leech, que donarà peu a una fideuada popular, de nou a càrrec del cafè L'Havana. A dos quarts de cinc es repetirà l'experiència de clown amb la companyia Contaminando Sonrisas i el cantautor Sam Destral serà l'encarregat de tancar les activitats de la fira a les sis de la tarda. Finalment, s'oferirà sopa de pedres a tots els assistents