El Kursaal viu un malson poètic amb «El meu poble i jo»

L'espectacle de Lluís Danés captiva el públic del teatre manresà, que reviu el dolor de la Guerra Civil en una obra multimèdia a l'empara de la lletra de Salvador Espriu

Redacció
25 de gener del 2015
Actualitzat a les 20:15h
'El crematori', una de les escenes de l'obra 'El meu poble i jo'.
'El crematori', una de les escenes de l'obra 'El meu poble i jo'. | Belyanina

'El crematori', una de les escenes de l'obra 'El meu poble i jo'. Foto: Belyanina


Els espectadors del Kursaal s'han despertat aquest diumenge d'un malson poètic, multimèdia, quan la sala ha obert els llums després de la representació de 'El meu poble i jo', el nou espectacle de Lluís Danés basat en l'obra de Salvador Espriu i la Guerra Civil que es va estrenar la passada temporada al Teatre Nacional de Catalunya.

Projeccions, performance, música, poesia i interpretació donen una explicació del perquè Espriu va escriure obres tan doloroses com 'La Pell del brau' o 'El caminant i el mur'. Llach, Terribas, Guardiola,... llegint poesia i cartes i textos de les víctimes del conflicte i la repressió. Llibertats trencades i barbàrie escenificades per Bruna Cusí i Anna Marín, amb música en directe i la veu de Dídac Rocher.

Un espectacle altament recomanable, que va ser un encàrrec del Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya, i que a la capital del Bages ha comptat amb el suport d'Òmnium Bages i de l'Associació Memòria i Història de Manresa.

Després de la funció el públic ha pogut participar d'un col·loqui a l'entorn de l'espectacle amb el director i els intèrprets totes de l'obra.