Sant Joan tindrà cobertura de fibra òptica aquest 2015

L'Ajuntament també treballa per fer arribar aquesta tecnologia als polígons

Redacció
22 de gener del 2015
Actualitzat el 23 de gener a les 11:01h
Durant les darreres setmanes han començat els treballs per cablejar el municipi de Sant Joan de Vilatorrada amb l'objectiu que aquest 2015 tot el nucli urbà tingui cobertura de fibra òptica. Les companyies Movistar i la manresana Fibracat han iniciat les actuacions per dotar d'aquesta nova tecnologia les llars del municipi. Sant Joan de Vilatorrada esdevindrà el segon municipi del Bages que comptarà amb cobertura de fibra òptica després de Manresa.

Amb aquest nou projecte, Fibracat inicia l'expansió en el territori mantenint una tecnologia capdavantera a nivell estatal de fibra òptica amb el servei de 200, 500 i 1000 Mbps de connexió a internet, fix, mòbil i TV Online.

Fibracat inicia a Sant Joan la fase inicial d'establiment de la xarxa principal de fibra òptica al nucli urbà, una fase de peticions de les autoritzacions de propietaris i presidents de comunitat i d'informació de cobertura per a partir de juny de 2015 oferir servei actiu.

Amb el seu compromís de proximitat, Fibracat obre botiga i punt d'informació a Sant Joan de Vilatorrada per a totes les gestions relacionades amb la xarxa de fibra òptica, obtenir tota la informació necessària per donar-se d'alta i sol·licitar contracte per ser el primer de gaudir de Fibracat. Per fer la instal·lació és necessari que els presidents del bloc o els propietaris de l'habitatge signin l'autorització d'accés a l'edifici, que no suposarà cap cost per a la comunitat i per tant serà gratuït. La nova botiga de Fibracat està situada al c/ Lluís Companys, 2, de Sant Joan de Vilatorrada i el telèfon és 930 330 012.

Fibracat recorda que, per evitar confusions ni enganys, tot el personal de Fibracat va degudament acreditat i amb la roba corporativa (rosa fucsia Fibracat). Que Fibracat no depèn de cap operador nacional i és 100% privat i català. Davant de qualsevol dubte s'aconsella trucar a les oficines centrals de Manresa al 938 742 152 o que s'informin en el 010.

El proper pas de Fibracat serà el d'estendre la fibra òptica a Sant Fruitós de Bages per avançar fins al 2020 a donar servei a tota Catalunya.

Estendre la cobertura
L'Ajuntament també treballa per aconseguir fer arribar la fibra òptica als polígons d'activitat econòmica de Sant Joan de Vilatorrada. De moment, s'estudia la viabilitat del projecte. Aquesta nova tecnologia permet la transmissió de dades i arxius a més velocitat que l'ADSL i esdevé un factor que ajuda a la competitivitat de les empreses.