Més de 400 persones s'autoinculpen pel 9-N a Manresa

La concentració, convocada per l'ANC del Bages, ha transcorregut sense incidències

Redacció
03 de gener del 2015
Actualitzat el 04 de gener a les 15:40h
Cua de persones als Jutjats de Manresa per autoinculpar-se pel 9-N.
Cua de persones als Jutjats de Manresa per autoinculpar-se pel 9-N. | Pere Fontanals

Cua de persones als Jutjats de Manresa per autoinculpar-se pel 9-N. Foto: Pere Fontanals


Aquest matí més de quatre-centes persones han presentat al jutjat de guàrdia de Manresa el document d'autoinculpació per tal de donar suport al President, la Vicepresidenta i la Consellera d'Ensenyament, contra qui el Fiscal General de l'Estat va presentar una querella per haver convocat i organitzat el Procés Participatiu del dia 9 de novembre passat.

L'acte també ha servit per denunciar les lleis i les institucions de l'Estat que castiguen l'exercici de la democràcia i que impedeixen que el poble català pugui decidir lliurement el seu futur.

Els assistents també han reclamat als polítics catalans que arribin aviat a un acord i que el President Mas convoqui les eleccions que, amb el caràcter de plebiscitàries, ens han de permetre avançar en el procés que ens ha de dur a la definitiva separació de l'estat espanyol.

L'acte, que s'ha desenvolupat en un ambient distès, responsable i reivindicatiu, s'ha clos a la una del migdia quan encara força gent anava arribant per presentar el seu document. L'autoinculpació es podrà anar fent individualment, cada dia, al jutjat de guàrdia. L'ANC es planteja en aquests moments la possibilitat d'organitzar una altra acció col∙lectiva que, de fer-se, s'informarà oportunament.