Carles Cases estrena disc inspirat en Pere Casaldàliga

'Araguaia' és una obra inspirada en la relació de l'artista bagenc amb el bisbe de São Félix do Araguaia

Redacció
17 de desembre del 2014
Actualitzat a les 12:55h
Carles Cases
Carles Cases | Culturae

El compositor bagenc resident a Borredà Carles Cases presenta el seu nou disc 'Araguaia. Diàlegs amb Pere Casaldàliga', un recorregut musical per l'Amèrica Llatina que s'inspira en la relació que va tenir l'artista amb el religiós, després d'uns anys de visitar-lo al seu poblat de São Félix do Araguaia. El nou CD veurà la llum aquest dissabte 20 de setembre a les 21 hores a la Sala Gran del Kursaal de Manresa, en un concert presentat pel periodista Jaume Barberà i que comptarà amb la participació de l'Orquestra Terrassa 48 i de les veus de Carme Canela i Rubén Fernández.

Segons han comunicat, el CD convida a realitzar un recorregut musical pels paisatges de la vida de Casaldàliga, amb una lletra que s'inspira en els textos i els poemes del conegut religiós. Pel que fa a les peces instrumentals, han estat creades a partir de les impressions i sensacions viscudes per Cases durant aquests viatges. 

El compositor ha impulsat una quarantena de produccions discogràfiques, i ha dirigit artistes com Lluís Llach, Martirio, McGregor's, Maria del Mar Bonet, Georges Moustaki, Gerard Jaquet, Duble Duble, Marina Rossell, Gossos i Chano Domínquez, entre d'altres.