Els Penjats del Campus organitzen la seva primera diada

Redacció
30 de novembre del 2014
Actualitzat a les 22:55h
990_1417384494Untitled-1
990_1417384494Untitled-1

Primer 3de6 de la història dels Penjats del Campus

El passat dijous es va celebrar a Manresa la primera diada de la colla castellera universitària Penjats del Campus de Manresa. Els manresans van compartir plaça amb els Passarells del Tecnocampus de Mataró, els Engrescats de la URL i els Trempats de la UPF. En un principi estava previst realitzar-la al pati de la UPC de Manresa, però degut a l'amenaça de pluja es va traslladar a dins del Museu de la Tècnica de la ciutat.

La diada va començar a quarts de set de la tarda quan els locals van enlairar un pilar de tres de la vera creu en ronda solitària. Aquest pilar va ser molt aplaudit degut a la seva dificultat i a que no és gens vist a les places. En ronda de pilars els Manresans van descarregar un pilar de tres aixecat per sota.

Per encetar la primera ronda, els Penjats van descarregar un molt treballat dos de cinc, que ja havien descarregar la setmana anterior a la diada de Llunàtics a Vilanova. En segona ronda van descarregar el primer 3d6 de la seva breu història, esdevenint d'aquesta manera colla de sis.

Per acabar les rondes de castells i fent front a un nou repte, van descarregar també el 5d5net, castell que tampoc havien portat mai a plaça. Aquest castell recull un gran nombre de gent a dalt i degut als nervis es va haver de treballar força. Per finalitzar la millor diada de la seva història, els Penjats van fer dos pilars de 4 simultanis.

Per altre banda els Passerells van fer un pilar de 4 d'entrada, un 3d6 en primera ronda, un 4d6 en segona, un 5d5n com a tercer castell i dos pilars de 4 simultanis, tot descarregat. Els Engrescats van descarregar en ronda de pilars un pilar de 4 de dones, en primera ronda un 3d6, com a segona ronda un 5d5n, en tercera van fer un intent de 4d6 que va cedir quan l'enxaneta estava passant, en ronda de repetició el van descarregat, i de pilars de sortida un pilar de 4. Els Trempats per la seva part van començar amb un pilar de 4, en primera ronda un 2d5, en segona un 3d6, en tercera un 3d5ag i un pilar de 4 de sortida.

Un cop acabats els castells els Batrakes es van apoderar del centre del museu i tots els assistents van gaudir d'una gran batucada. Al acabar el sopar i la festa, els assistents que sortien del local es van veure per un petit correfoc organitzat per la gatzara. D'aquesta manera els Penjats van realitzar la seva primera diada amb el suport i l'ajuda de les entitats joves de Manresa.

Aquest dijous dia 4 de desembre es Penjats seran presents a les festes de Santa Bàrbara de la UPC i la setmana següent, el dijous 11 es desplaçaran fins a Tarragona.