Èxit de participació en «La nit de la carbassa» de Sant Joan

L'itinerari va dur a unes 500 persones pels carrers del poble i rodalies |Uns 90 actors es van encarregar d'espantar el públic

Aleix Solernou
02 de novembre del 2014
Actualitzat a les 17:23h
'La nit de la carbassa' de Sant Joan va comptar amb quadres terrorífics.
'La nit de la carbassa' de Sant Joan va comptar amb quadres terrorífics. | Comissió de la Nit

La nit del 31 d'octubre, la nit de Halloween, criatures d'arreu del món deambulen pels carrers trucant de porta en porta amb el ja famós ‘truc o tracte' per bandera. Sant Joan de Vilatorrada no ha sigut una excepció. Criatures disfressades de zombis, bruixes, dimonis, esquelets i diferents personatges terrorífics es passejaven carregats amb el botí format per dolços i llaminadures de tota mena pels carrers del poble. 

A les 10 del vespre el 'truc o tracte' va quedar en un segon pla. La canalla va deixar d'anar a casa per casa reclamant dolços i va congregar-se al Parc Llobet per començar la festa de Halloween, destinada a menors de 14 anys i acompanyants, que amb l'edició d'enguany, ja en porta deu. 

Uns 90 actors repartits entre el Parc Llobet, en un tram vora el riu Cardener, al Mas Sant Joan, al Mas Llobet i als Baixos de l'Església s'encarregaven d'espantar als 500 participants que es van ajuntar en grups de 20-30 persones. 

"Cada any el recorregut gira entorn una història adaptada al nostre poble i relacionada amb els misteris i personatges que envolten la nit de Halloween", explica la guionista i una de les organitzadores de la festa, Yvonne Puig. 

En referència a l'èxit de públic, un altre dels organitzadors Aitor Rodríguez diu que "no ens esperàvem tanta gent. Estem molt contents. El futur de la festa passa per seguir el camí traçat durant totes aquestes edicions i a partir d'aquí, anar millorant edició rere edició. És molt gratificant veure la cara dels nens a l'acabar l'itinerari. Una imatge val més que mil paraules. Ha sigut increïble". 

Puig afegeix "any a any ens hem anat consolidant i la festa s'ha popularitzat. Abans potser venien només nens i ara venen acompanyats amb els seus pares. Des de l'organització volem agrair la tasca dels actors i tota la gent que ha fet realitat aquest Halloween. Sense ells no hagués sigut possible". 

Aquest any la festa ha canviat de nom i ha passat a dir-se ‘La nit de la carbassa' en commemoració a una festa medieval catalana "que utilitzava aquest fruit per recordar els esperits dels familiars morts" diu Puig. La festa ha comptat amb l'organització de la Comissió de la Nit que depèn de l'entitat Els Reis del So i amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada.