Nou tastets autòctons a la Fira de la Coca i el Mató

El Restaurant de la Gastronomia del Montserrat ofereix aquestes propostes a partir de dissabte al migdia

Redacció
23 d'octubre del 2014
Actualitzat a les 15:21h
Dissabte comença la Fira de la Coca i el Mató de Monistrol.
Dissabte comença la Fira de la Coca i el Mató de Monistrol. | AjMdM

Els restauradors de la Gastronomia del Monserrat utilitzaran enguany una desena de productes de l'entorn del parc natural per a l'elaboració dels tastets que es podran degustar aquest cap de setmana, durant la 21ª Fira de la Coca i el Mató que es celebra durant aquest 25 i 26 d'octubre a Monistrol de Montserrat. L'espai gastronòmic de la fira obrirà portes dissabte, a les 12 de migdia, moment a partir del qual els visitants podran gaudir de l'espai de restaurant i de les nou propostes elaborades pels restauradors participants. Els tiquets es podran adquirir a la taquilla d'accés a la carpa o bé a l'estand de l'ajuntament de Monistrol, al bell mig de l'espai firal de la plaça de la Font Gran. 

L'oferta de tastets estarà formada per sis plats salats i tres postres elaborats a partir d'una selecció de productes de la Gastronomia del Montserrat que enguany tenen com a base el bacallà i el senglar, per als primers plats, acompanyats amb guarnicions preparades amb cigrons de Vilamarichs, mongetes del ganxet, nous i fruits secs, mel, bolets, arròs i vi de la DO Pla de Bages. Els primers utilitzaran productes de l'horta com ara l'enciam, el tomàquet rosa, la col i la patata. El mató i la mel seran els protagonistes de la majoria dels tastets proposats per a les postres que enguany incorporen noves textures a partir de la manipulació dels ingredients. 

Els establiments que enguany participen a la carpa de la Gastronomia del Montserrat són el restaurant Les Guilleumes, La Barca, l'Hotel Abad Cisneros i el Restaurant de Montserrat. Cada un d'ells tindrà un espai diferenciat on comercialitzaran el menú de tastets que ha preparat a partir de la selecció dels productes de l'entorn del massís montserratí. 

Hotel Abad Cisneros i Restaurant de Montserrat
- Mandonguilles de bacallà amb mató de Montserrat i mongetes del ganxet 
- Timbalet de trinxat montserratí amb cigrons de Vilamarichs 
- Crep de mató de Montserrat amb xarop de vi del Bages i polsim de nous 

Restaurant La Barca
- Arròs del Montserrat amb bolets i cigronets 
- Brandada de bacallà amb fruits secs garrapinyats 
- Pa amb oli, xocolata i sal 

Hostal Restaurant Les Guilleumes
- Cistell cruixent d'amanida de mató, fruits secs i vinagreta de mel 
- Civet de porc senglar amb xocolata 
- Flam de mató amb galeta de nous i mel 

Els tastets es comercialitzaran prèvia adquisició dels tiquets, que es vendran a l'estand d'informació que l'ajuntament tindrà a la fira o bé a l'entrada de la carpa gastronòmica. Els preus es mantenen respecte la passada edició: 3 euros el tiquet per a un tastet dolç, 4 euros per al tastet salat i 2 euros per a la beguda. Es comercialitzarà un tiquet de 10 euros que donarà dret a tres tastets més el beure. 

Les activitats de dinamització del Restaurant de la Gastronomia del Montserrat arrencaran amb l'obertura de l'espai, a 2/4 de 1 del migdia. Dissabte serà la xef del restaurant Semproniana i divulgadora gastronòmica l'encarregada de portar a terme el taller gastronòmic infantil. L'activitat és gratuïta però caldrà inscriure-s'hi prèviament bé via mail, a l'adreça [email protected] o al Punt d'Informació Turístic de Monistrol de Montserrat, de dilluns a divendres, entre les 8 del matí i les 3 de la tarda. 

L'endemà diumenge serà el torn per al show cooking Jordi Llobet, xef del restaurant L'Ó, de Món Sant Benet. L'estrella Michelin farà una demostració en directe d'elaboració de plats amb elements de la Gastronomia del Montserrat que finalitzarà amb tastets per a tots els assistents. El taller és gratuït però està limitat a un màxim de 80 assistents que hauran d'inscriure's prèviament per correu electrònic o bé al Punt d'Informació Turístic. Les inscripcions també es podran fer durant el dissabte de la fira, a l'estand de l'ajuntament.