Resposta històrica de Manresa

Més de 4.000 persones fan petita la plaça Major en resposta a la suspensió cautelar de la consulta del Tribunal Constitucional

Pere Fontanals
30 de setembre del 2014
Actualitzat el 01 d'octubre a les 23:34h
La Plaça Major de Manresa s'ha omplert fins els topalls aquest dimarts.
La Plaça Major de Manresa s'ha omplert fins els topalls aquest dimarts. | Pere Fontanals

La Plaça Major de Manresa s'ha omplert fins els topalls aquest dimarts. Foto: Pere Fontanals


Des que el TDK Manresa va guanyar la lliga de bàsquet l'estiu de 1998 que la plaça Major no registrava una concentració de gent tan intensa com la que s'ha viscut aquest dimarts al vespre en resposta a la suspensió cautelar de la consulta del 9-N per part del Tribunal Constitucional després que acceptés els recursos del govern espanyol contra la Llei de Consultes i el Decret de convocatòria per decidir el futur de Catalunya.

Si les cròniques de llavors parlaven de 7.500 persones concentrades a la plaça Major, en una vesprada d'alegria i estretor, no és gens exagerat dir que aquest dimarts més de 4.000 persones s'han concentrat per mostrat el seu rebuig a la situació d'alegalitat que el govern espanyol, amb el beneplàcit del Tribunal Constitucional vol imposar sobre el poble de Catalunya. Més de 4.000 persones que han aguantat una lleugera pluja en els primers minuts de la concentració, i que han aplaudit, animat i acompanyat cadascuna de les manifestacions que s'han fet des del micròfon vora les arcades del porxo de l'Ajuntament.

Més de 4.000 persones que han escoltat les intervencions de representants de l'Assemblea Nacional Catalana i d'Òmnium Cultural, però també dels membres de l'Esquerra Independentista que, en un discurs punyent, però més moderat que el que van pronunciar dilluns, han fet una crida a la desobediència i a aprofitar en nou marc polític "per canviar-ho tot".

La plaça Major plena i rius de gent entrant per Sant Miquel i Sobrerroca. Famílies senceres amb estelades, samarretes grogues, rialles i ganes de donar resposta "a la intransigència de Madrid". Entre ells, una bona part del govern municipal, amb alguns regidors, incrèduls, fent fotos amb els mòbils. I representants, també, dels partits que donen suport a la consulta.

Una concentració històrica a Manresa. Una resposta històrica al govern de Madrid i al Tribunal Constitucional. I els municipis del Bages no han sigut menys, amb centenars de persones concentrades.