Navàs acomiada la Festa Major amb rialles, sardines i ball popular

Redacció
27 d'agost del 2014
Navàs ha acabat aquest dimarts la seva Festa Major. Foto: AjNVS


Amb el Casal Sant Genís ple de gom a gom de gent i rialles per l'argument i situacions de l'obra 'Plaga de gamarussos', i la plaça de l'Ajuntament plena de balladors fins a la mitja nit, s'ha fet baixar el teló de la la Festa Major de Navàs que serà recordada com una de les més participades dels darrers anys.
 
Amb olor de sardines i botifarra s'ha posat punt i final a una setmana d'activitats lúdico-festives que ha fet sortir de casa a gent de totes les edats, i n'ha fet venir de fora a compartir aquestes jornades festives. Aquest dimecres al matí, la plaça de l'Ajuntament -epicentre de les activitats-, anirà recuperant el seu aspecte habitual i la normalitat quotidiana.
 
Endarrera quedaran les espurnes del correfoc apagades, la cocció del bou a foc lent, les vibrants actuacions del concert jove, l'emoció dels actes del Pubillatge i el ressò perenne del pregó de Maria Estruch, de la classe magistral de Llibert Fortuny, dels balls a la plaça engalanada per les millors ocasions, dels ritmes i melodies vingudes de les terres de l'Ebre amb el Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, de l'aplec de sardanes, dels balls tradicionals de la Festa Major amb els Bastoners, Cascavells, Nans i Gegants aixecant els aplaudiments unànims d'una plaça plena a vessar, de l'espectacular concert de Brams i dels aniversaris dels grallers i acordionistes, sense oblidar-nos del concert vermut, de la dedicació i el servei que han donat les entitats ocupant-se de la barra del bar en cadascun dels actes, de les manifestacions esportives, o la festa aquàtica i els inflables pensants per fer gaudir els més petits, les 6 hores de natació i l'aplec a l'ermita de sant Genís, entre altres.
 
Els darrers batecs de la festa van arribar en forma de rialles al Casal Sant Genís, amb l'aforament ple i els aplaudiments del públic que s'ho va passat molt bé amb l'obra de Joaquim Pujolar, 'Plaga de gamarussos', a càrrec del Grup Escènic Navàs, sota la direcció de Josep M. Simó.
 
L'Ajuntament de Navàs vol agrair a totes les entitats, les persones, els voluntaris, la Comissió de Festes i a tot el poble la seva participació i el suport, també la paciència, que han donat generosament a la Festa Major de Navàs 2014.