Navàs ultima els preparatius de la seva Festa Major

Els actes comencen aquest dimecres i s'allarguen tot el cap de setmana fins dimarts de la setmana que ve

Redacció
19 d'agost del 2014
Dimecres comencen els actes de Festa Major a Navàs. Foto: Fotofilm Navàs

Els preparatius a la plaça de l'Ajuntament de Navàs, amb l'escenari monumental i les carpes, els guarniments i les cadires que ja esperen al públic, són un clar indici de que s'acosta la Festa Major, que ja hi som, que el compte enrere ha començat. Els comerços, després de vacances han tornat a obrir i la gent està disposada a passar-s'ho bé amb cadascuna de les propostes que ofereix el programa d'actes, que des de fa dies s'ha repartit casa per casa.
 
La festa comença amb cinema a la fresca, dimecres a la nit amb 'Ahora me ves' i, dijous amb la Bouada i el concert dels grups 7 Vetes i La Portàtil FM, a la plaça de l'Església.
 
Divendres, la convocatòria es reparteix per edats i gustos. A la plaça de l'Església amb la 25èna Trobada d'Acordions. Els Diables de l'Infern retornaran el caliu del Correfoc a Navàs i, tot seguit el concert jove amb Barra Lliure, Aspencat i Trempera, amb els Grallers de Navàs.
 
El dissabte comença amb un concert especial de Llibert Fortuny dedicat a la família, la presentació del llibre 'Ser o no ser catalans, aquesta és la qüestió' de Toni Albà, el pregó de la Festa Major amb Maria Estruch i la proclamació de Pubilles i Hereus. Pels quei vulguin allargar la nit ho podran fer ballant amb l'Orquestra Milenium, la Família Torelli i Deejay Lila.
 
Els Gegants, Bastoners, Nans i Cascavells seran els protagonistes del matí de diumenge amb els seus balls tradicionals, i a la tarda un concert amb Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries. A la nit, ball amb Jordi Bruch i Buhos.
 
No hi ha res millor per la ressaca que un bon bany a la piscina, i això és el que ens proposen pels dilluns al matí, amb una festa aquàtica i vermut musical amb el grup d'havaneres Rems. A la tarda l' Aplec de Sardanes amb les cobles Sant Jordi, Mediterrània i Sabadell. El ball de nit estarà amenitzat per Jordi Solé i José Sáez. Al passeig hi haurà recital de grallers amb els Grallers del Sandvitx i Canya d'Or, per acabar la festa amb un concert de Brams i Insershow.
 
Tot té un principi i una fi, i la Festa Major s'acomiadarà dimarts amb un parc infantil, sardinada i botifarrada animada amb el duo Pep i la Maria José. La cirereta del pastís serà l'estrena d'una obra de teatre de Quim Pujolar, 'Plaga de Gamarussos', a càrrec del Grup Escènic Navàs.