Un alumne del grau iTIC de l'EPSEM, seleccionat per la beca Talentum

La beca atorgada a Damián Martínez té una durada de 6 mesos i consisteix en treballar en una empresa del sector TIC que està treballant amb una startup

Redacció
27 de juny del 2014
Damián Martínez, alumne de tercer del grau en Enginyeria de Sistemes TIC (iTIC) de l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Manresa (EPSEM), és ja el segon alumne del grau a qui si li atorga la Beca Talentum de Telefònica.
 
Les beques Talentum de Telefònica consisteixen en oferir al estudiants la possibilitat d'ajudar a desenvolupar diferents startups que s'estan treballant en diferents acadèmies repartides per 12 països. En total s'atorguen 100 beques a nivell nacional d'una durada de 6 mesos i aquestes permeten a l'alumnat seleccionat adquirir experiència laboral desenvolupant algun projecte del sector TIC i completar també la seva formació.
 
Concretament, Damián Martínez està a l'acceleradora d'ESADE ESADECreapolis, situada a Sant Cugat del Vallès, i el startup pel qual treballa es l'anomenat Griti, una plataforma de mentoria i aprenentatge online que connecta a mentors i alumnes i els dóna suport per poder realitzar les classes a través d'internet proporcionant les eines necessàries per fer-ho. Tot això orientat a l'àmbit universitari.
 
Les tasques que està realitzant el becat són principalment les de fer de nexe entre l'empresa i San Francisco, ja que Griti orienta el seu producte per a les universitats nord-americanes, i testejar la pàgina web per assegurar el correcte funcionament de totes les funcionalitats i reportar els possibles errors. Més endavant també s'encarregarà de realitzar tasques relacionades amb el disseny de la web.
 
Damián Martínez explica que la principal motivació per apuntar-se a la beca ha estat la d'adquirir experiència laboral en el sector de les TIC "en un tipus d'empresa i en un ambient que d'un altre manera hagués estat molt difícil d'aconseguir, almenys al començament de la vida laboral". A més, l'alumne també destaca que la beca proporciona diversos cursos de formació durant el seu transcurs. "Personalment crec que és una oportunitat única per realitzar pràctiques en una empresa mentre curses el grau iTIC ja que, almenys en el meu cas, m'han proporcionat totes les facilitats per poder compaginar les dues coses alhora des del primer dia" detalla Damián Martínez.
 
Damián Martínez és ja el segon alumne del grau iTIC de l'EPSEM en rebre aquesta beca. L'any passat va ser Àlex Catllà qui va poder gaudir i aprendre d'aquesta experiència. Ell va estar a l'acadèmia Wayra Barcelona ajudant a desenvolupar Infantium, una plataforma web i mòbil d'aprenentatge adaptatiu que personalitza l'educació d'infants utilitzant continguts de tercers, la plataforma respon en temps real a les debilitats i fortaleses de cada infant recomanant continguts per crear rutes d'aprenentatge individualitzades.
 
La valoració dels dos alumnes és molt positiva ja que, a més de poder posar en pràctica els coneixements adquirits en el grau iTIC, l'experiència els ha permès conèixer el funcionament d'una startup del sector de les TIC i començar a introduir-se en el món laboral.