Montràs: «Honradament, em considero un bon gestor»

Les notícies del 3/24 dediquen un reportatge a la gestió del deute de Moià en la que l'exalcalde assegura que ni ell ni ningú dels seus governs no s'han lucrat amb la gestió municipal

Pere Fontanals
06 de juny del 2014

Reportatge emès al 3/24 sobre el deute de Moià

L'exalcalde de Moià de CiU durant set legislatures de majoria absoluta afirma que "honradament" es considera "un bon gestor" i que ni ell ni els governs que l'han acompanyat en aquests 28 anys de gestió municipal mai no s'han lucrat. En tot cas, responsabilitza "l'interventor" de les decisions que es van aprovar sense que fossin del tot correctes.
 
El canal de notícies del 3/24 va dedicar dijous al vespre un reportatge de 12 minuts a la gestió del deute de Moià. En el reportatge s'entrevisten diversos agents del poble que va saltar als titulars el 2011 quan el deute municipal es va situar en gairebé 4 vegades el pressupost anyal. Ara, tres anys després d'aquell moment després del canvi d'alcalde i de govern, el deute està en el 240%. Com diu en el vídeo Dídac Rimoldi, representant la plataforma Moià Deute, mentre passegen per l'antiga Caserna de la Guàrdia Civil que havia d'acollir pisos per a joves, "en tenim per quinze anys d'inversió zero".
 
L'actual alcalde de Moià, el republicà Dionís Guiteras, afirma en el reportatge que al municipi es va donar "la tempesta perfecta". Per una banda, l'alcalde fent les coses "a la seva manera", d'una altra "uns funcionaris que no feien la seva feina" i, finalment, unes administracions superiors "que no van controlar la gestió municipal". Guiteras, que assumeix que una de les parts més dures de la seva gestió ha estat haver de passar de 97 a 40 treballadors municipals, assumeix que "ho és just que els ciutadans hagin de pagar el deute a través de l'IBI", però alerta que si Montràs va encadenar set legislatures amb majoria absoluta "és responsabilitat de qui el va anar votant".
Arxivat a